Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

E-urheilu

Googlen pahasti flopannut pelipalvelu koki karun kohtalon: “Se ei ole saavuttanut odotuksiamme”

Google Stadia pelipalvelu Google LLC
AOP

Yhdysvaltalainen Google LLC -internet-palveluyritys levittäytyi e-urheilumaailmaan marraskuussa 2019 julkaisemallaan Google Stadia -pelipalvelulla. Nyt Google kertoi kuitenkin tiedotteessaan lopettavansa surkeasti menestyneen palvelunsa.

Phil Harrison, Google LLC:n Google Stadia -pelipalvelun varapuheenjohtaja ja toimitusjohtaja, julkaisi torstaina tiedotteen Googlen blogisivulla Stadia tulevaisuudesta.

– Google on useiden vuosien ajan investoinut useisiin pelialan osa-alueisiin. Autamme kehittäjiä luomaan ja jakamaan pelisovelluksia Google Playssä ja Google Play -peleissä. Pelisisällöntuottajat tavoittavat yleisöjä ympäri maailmaa YouTubessa videoiden, suoratoiston ja Shorts-videoiden avulla. Pilvisuoratoistoteknologiamme tarjoaa mukaansatempaavan pelattavuuden massiivisessa mittakaavassa.

– Muutama vuosi sitten lanseerasimme myös kuluttajapelipalvelun, Stadian. Ja vaikka Stadian lähestymistapa pelien suoratoistoon kuluttajille rakentui vahvalle teknologiaperustalle, se ei ole saavuttanut odotuksiamme käyttäjien keskuudessa, joten olemme tehneet vaikean päätöksen lopettaa Stadia-suoratoistopalvelumme, Harrison pohjustaa tehtyä päätöstä.

Stadia ei päässyt koskaan ennakkohehkutuksensa viitoittamalle tielle. Harrison vannoi Googlen hyvittävän kaikki jo tehdyt ostot.

– Olemme kiitollisia omistautuneille Stadia-pelaajille, jotka ovat olleet kanssamme alusta alkaen. Hyvitämme kaikki Google Storen kautta tehdyt Stadia-laitteisto-ostot sekä kaikki Stadia Storen kautta tehdyt peli- ja lisäosaostot. Pelaajat pääsevät edelleen käyttämään pelikirjastoaan ja pelaamaan 18. tammikuuta 2023 asti, jotta he voivat suorittaa viimeiset pelisessiot.

– Odotamme, että suurin osa hyvityksistä on suoritettu tammikuun 2023 puoliväliin mennessä. Ohjekeskuksessamme on pelaajille lisätietoja tästä prosessista.

Stadian perintö jää henkiin

Vaikka Stadia-palvelu kuoleekin, ei Google hukkaa kaikkea siihen panostettua aikaa ja resursseja. Ne tullaan hyödyntämään muissa yhteyksissä.

– Stadian taustalla oleva teknologia-alusta on todistettu mittakaavassa ja parantaa pelaamista. Näemme selkeitä mahdollisuuksia soveltaa tätä tekniikkaa muissa Googlen osissa, kuten YouTubessa, Google Playssä ja lisätyn todellisuuden ponnisteluissamme. Tuomme ne myös alan kumppaneidemme saataville, mikä vastaa sitä, missä näemme pelaamisen tulevaisuuden.

– Olemme edelleen syvästi sitoutuneita pelaamiseen ja jatkamme investoimista uusiin työkaluihin, teknologioihin ja alustoihin, jotka tukevat kehittäjien, alan kumppaneiden, pilviasiakkaiden ja sisällöntuottajien menestystä, tiedotteessa todetaan.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta E-urheilu