Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit.com mainos iso

Talviurheilu

Kansainvälinen hiihtoliitto julkaisi uusia merkittäviä sääntöuudistuksia – Lisää rahaa ja uudistettuja kilpamuotoja

Kansainvälinen hiihtoliitto FIS
AOP

Kansainvälinen hiihtoliitto FIS piti Sveitsin Zürichissä vuosittaisen syyskonferenssinsa ja julkaisi samalla sääntöuudistuksia ensi kaudelle.

Kansainvälinen hiihtoliitto FIS julkaisi useita sääntömuutoksia seuraavalle kaudelle, jotka esiteltiin maastohiihtotoimikunnalle. Niiden käsittely etenee seuraavaksi FIS:n neuvostoon, joka antaa niille lopullisen puolto- tai hylkäyspäätöksen.

Kisojen palkintorahat nousevat

FIS:n neuvosto oli kesäkuussa hyväksynyt yleisen 10 % palkintorahojen korotuksen urheilijoille kaikissa FIS:n maailmancup-kilpailuissa. Tämä sisälsi sekä miehet että naiset ja alkaisi kaudesta 2022-2023.

MM-alakomitea käsitteli ehdotuksia lisäpalkintorahojen jakamisesta. Alakomitea sopi, että ylimääräiset palkintorahat kerätään koko kauden ajan ja jaetaan FIS:n maastohiihdon maailmancup-sijoituksen 20 parhaalle urheilijalle. Tämä johtaa yhteensä 211 750 Sveitsin frangin jakamiseen sijoitusten perusteella MM-kisojen säännöissä mainitun kaavion mukaisesti.

Myös Tour de Skin kokonaispalkintorahat nousevat yhteensä 326 000 Sveitsin frangiin sukupuolta kohti jaettavaksi 20 parhaan kesken.

Lisäksi U23-voittajan palkintorahat nousevat kauden lopussa 6 000 Sveitsin frangiin kauden menestyneimmän nuoren kunniaksi.

Sprinttikilpailut kokevat myös muutoksia

FIS:n tiedotteen mukaan joukkuesprintti on ollut ohjelmassa monta vuotta.

– Pysyäksemme ajan tasalla lajin kehityksestä, pöydällä oli useita ehdotuksia sopivien muutosten tekemiseksi tulevaisuutta varten, tiedotteessa todettiin.

Sprinttikisoihin onkin tiedossa erinäisiä muutoksia, Alakomitea keskusteli joukkuesprintti-formaatin mukautuksista. Keskustelun jälkeen joukkuesprintti näkee seuraavat muutokset tulevalla kaudella.

– Sprintin semifinaalit muutetaan henkilökohtaisiksi karsinnoksi. Jokainen joukkueen urheilija hiihtää kilpailuradan yksilöllisesti ja molempien urheilijoiden ajat lasketaan yhteen, jolloin tuloksena on karsinnan lopullinen sijoitus.
– 15 parasta joukkuetta jatkavat finaaliin.

Alakomitea hylkäsi ehdotuksen eliminointielementin käyttöönotosta joukkuesprintissä ja vahvisti, että viestinviejää vaihdettaessa joukkueenjäsenten on oltava kontaktissa toisiinsa.

Myös normaalimatkojen viesteihin muutoksia

FIS:n kevätkokouksessa päätettiin myös, että joukkuekilpailuissa kullakin maalla on oikeus ilmoitta kaksi joukkuetta. Sekajoukkueet ovat sallittuja, mutta vain niille kansallisille hiihtoliitoille, joilla ei ole tarpeeksi urheilijoita muodostaakseen omia joukkueitaan.

Jos maalla on jo oma joukkue joukkuetapahtumassa (viesti, sekaviesti), se ei saa muodostaa toista joukkuetta toisen kansallisen hiihtoliiton kanssa. Enintään kaksi kansallista hiihtoliittoa voi muodostaa yhden joukkueen.

Kauden 2022-2023 kisakalenteri vahvistettiin

Myös maailmancupin kilpailukalenteri kaudelle 2022-2023 vahvistettiin konferenssissa ja se laitetaan esille, jahka FIS-neuvosto vahvistaa sen.

Voimakkaasti nousevien energiakustannusten käsittelemiseksi ja sosiaalisten vastuiden ilmaisemiseksi maastohiihtokomitea hyväksyi Saksan hiihtoliiton ehdotuksen poiketa kansainvälisen maastohiihtosäännöstön ICR:n säännöstä 3112.9 ja sallia käyttää viittä kilometriä lyhyempää silmukkaa väliaikalähtökilpailuissa. Tämä poikkeus koskee kaikkia tulevan FIS:n maastohiihdon maailmancupin järjestäjiä.

Myös kauden 2023-2024 kisakalenterista keskusteltiin. Suunnitelmissa on järjestää tapahtumasarja Pohjois-Amerikassa, koska kyseisellä kaudella ei ole arvokisoja.

FIS:n kehitysohjelma

FIS-kehitysohjelman edustajat esittelivät hankkeitaan alakomitean kokouksissa. Osasto on ollut mukana FIS-järjestelmässä vuodesta 1996 ja siinä on yhteensä 41 FIS-jäsentä. Ohjelman tarkoituksena on tukea pienempiä maita, jotta ne voivat tavata ja tehdä yhteistyötä hiihtourheilun kehittämiseksi.

Tästä vuodesta lähtien myös parahiihtäjät ovat mukana toiminnassa ja sitä on jo alettu toteuttaa erilaisissa FIS:n tukemissa valmennuksissa ja kehitysohjelmissa.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Koripallo

Mainos

Formula 1

Mainos

Ralli

Mainos

Tennis

Mainos

Lentopallo

Lisää aiheesta Talviurheilu