Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Alennuskoodit - Bonuspanda.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi
Pussit.com

Muut

Saudi-Arabia valtaa taas uutta alaa urheilussa – Viimeisin kehityssuunta on melko yllättävä

Neom Saudi-Arabia
AOP

Saudi-Arabia jatkaa vaikutusvaltansa kasvattamista urheilupiireissä. Tällä kertaa se sai järjestettäväkseen vuoden 2029 Asian Winter Gamesit.

Saudi-Arabia voitti kisan vuoden 2029 Asian Winter Gamesien järjestämisestä. Kisat pidetään saudiarabialaisessa Neomin kaupungissa Trojenan kaupunginosassa. Kaupunkiin on rakenteilla talviurheilukeskus, jonka on määrä valmistua vuonna 2026.

Lähi-Idässä Arabian niemimaalla sijaitseva Saudi-Arabia ei ole tunnettu talviurheilun kehtona, vaikka maasta suuria vuoriakin löytyy. Sarawat-vuoristoon rakennettava keskus onkin tarkoituksena olla ponnahduslauta ympärivuotiselle talviurheilutoiminnalle.

Neomin pääjohtaja Nadhmi Al-Nasr kommentoi kisojen tiedotteessa, että tapahtumapaikalla on “sopiva infrastruktuuri talven tunnelman luomiseksi aavikon sydämeen”.

Matkailukohteeseen tulee Persianlahden alueen ensimmäinen ulkohiihtokeskus, ihmisen rakentama makean veden järvi, ja sen on tarkoitus käyttää uusiutuvaa energiaa. Vuorille tulee luonnollista lunta, mutta myös keinolunta käytetään.

Neom valittiin isäntäkaupungiksi 41. Aasian olympiakomitean OCA:n yleiskokouksessa 4. lokakuuta 2022 Phnom Penhissä, Kambodžassa. Kyseessä ovat ensimmäiset Asian Winter Gamesit, jotka järjestetään sen enempää Saudi-Arabiassa kuin Arabian niemimaallakaan.

Mediatietojen mukaan Neom ja Asian Winter Gamesit ovat kruununprinssi Mohammed bin Salmanin kunnianhimoisin projekti valtakunnan Vision 2030 -kehityssuunnitelman puitteissa vähentää riippuvuutta öljystä ja muuttaa taloutta muun muassa kehittämällä urheilua.

PitbullSPINS.com tarjoaa: 21 ilmaiskierrosta ilman talletusta

  • Lunasta pelkällä rekisteröitymisellä 21 ilmaiskierrosta 21 Casinolle!
  • Ensimmäisestä talletuksesta jopa 121% bonus 300€ asti

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Muut