Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Formula 1

F1:n budjettikattorikkomustutkinta etenee – Jo kolme tallia todettu syyllisiksi

Formula 1
AOP

Formula 1 -piireissä kohistiin toden teolla viime viikkoina, kun kahta tallia syytettiin viime kauden budjettikattorikkomuksista. Ilmassa oli jopa epäilyjä kuljettajien maailmanmestaruuden uusjaosta. Nyt kohu kuitenkin laantui yhtä nopeasti kuin alkoikin.

Kansainvälinen autoliitto FIA tiedotti maanantaina, että se on saanut budjettikattorikkomustutkimuksensa Formula 1 -kauden 2021 osalta päätökseen. Rikkomuksista syytetyt Aston Martin ja Red Bull todettiin syyllisiksi, mutta seuraamukset jäivät vielä avoimiksi.

F1:n kauden 2021 budjettikattorikkomussoppa alkoi jo toukokuussa 2022, kun Williamsin todettiin syyllistyneen menettelyrikkomukseen. Talli kuitenkin oikaisi tilanteen F1:n mukaan “ajoissa, yhteistyöhaluisesti ja läpinäkyvästi”.

Myöhemmin astuivat kuvaan Aston Martinin ja Red Bullin rikkomukset. Red Bullin tilanne on sikäli merkittävä, että kauden 2021 mestari Max Verstappen ajoi viime kauden mestariksi Red Bullin riveissä. Ilmassa onkin ollut huhuja jopa mahdolisesta maailmanmestarin vaihtumisesta äärimmäisenä rangaistusmuotona.

FIA:n tiedotteen mukaan Aston Martin on syyllistynyt prosesssirikkomukseen. Red Bull sen sijaan on syyllistynyt menettelyrikkomukseen ja vähäiseen, alle viiden prosentin suuruiseen, taloudelliseen ylikulutukseen.

– Lähetetyn raportointiasiakirjan tarkistus on ollut intensiivinen ja perusteellinen prosessi, ja kaikki kilpailijat antoivat täyden tukensa taloudellisen tilanteensa arvioimiseksi tarvittavien tietojen toimittamisessa tämän taloussäännön ensimmäisen vuoden aikana. FIA Cost Cap Administration huomauttaa, että kaikki kilpailijat toimivat aina hyvässä uskossa ja yhteistyön hengessä koko prosessin ajan.

– FIA huomauttaa myös, että tämän ensimmäisen varainhoitovuoden osalta FIA Cost Cap Administrationin väliintulo on rajoittunut kilpailijoiden esittämien huomautusten tarkistamiseen ja että täydellisiä muodollisia tutkimuksia ei käynnistetty, FIA kertoi tiedotteessaan.

FIA kertoi myös, että rikkeistä seuraavat rangaistukset ovat vielä käsittelyn alla.

– FIA Cost Cap Administration määrittelee parhaillaan asianmukaisia ​​toimenpiteitä, joihin Aston Martinin ja Red Bullin osalta ryhdytään rahoitussääntöjen mukaisesti, ja lisätietoja toimitetaan sääntöjen mukaisesti.

Prosessirikkomukset ja vähäiset ylikulutusrikkomukset voivat johtaa FIA:n mukaan taloudellisiin seuraamuksiin ja/tai vähäisiin urheilullisiin rangaistuksiin.

Red Bull kommentoi tilannettaan lyhyesti

Red Bul kommentoi kurinpitotilannetta omalta osaltaan Twitter-tilillään.

– Panemme merkille FIA:n havainnot “rahoitussäännösten vähäisestä ylikulutuksesta” yllättyneenä ja pettyneenä.

Talli ei katso rikkoneensa sääntöjä.

– Vuoden 2021 hakemuksemme oli alle budjettikattorajan, joten meidän on tarkistettava huolellisesti FIA:n havainnot, koska uskomme edelleen, että asiaan liittyvät kustannukset ovat alle vuoden 2021 budjettikattorajan.

– Huolimatta muiden arvauksista ja näkemyksistä, FIA:n kanssa on tietysti sääntöjen mukainen prosessi, jota seuraamme kunnioittavasti samalla kun harkitsemme kaikkia käytettävissämme olevia vaihtoehtoja, talli totesi tiedotteessaan.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Formula 1