Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi
Pussit.com mainos iso

Koripallo

Myös miesten Korisliigan Seagulls hankki paluumuuttajan

Zane Waterman laitahyökkääjä Seagulls
AOP

Miesten koripallon Korisliigan Helsinki Seagulls on tehnyt loppuvuoden mittaisen sopimuksen 26-vuotiaan yhdysvaltalaisen Zane Watermanin kanssa. 206-senttinen laitapelaaja edusti elokuussa päättyneellä kaudella Kanadan CEBL-liigan Hamilton Honey Badgersia.

Zane Watermanille Suomi ja Korisliiga ovatkin jo entuudestaan hyvin tuttuja, sillä hän pelasi kaudella 2018-2019 Lapuan Kobria yhteensä 40 ottelussa.

– Olen erittäin innoissani siitä, että saan jälleen palata Suomeen ja kovatasoiseen Korisliigaan. Erityisen paluusta tekee se, että juuri Suomessa pelasin urani ensimmäisen ammattilaisvuoden Lapualla. Seagulls on arvostettu joukkue, jota on kunnia päästä edustamaan ja tekemään töitä joukkueen tavoitteiden eteen yhdessä koko joukkueen kanssa.

– Tuttujen pelaajien kohtaaminen kentällä tulee olemaan mahtavaa, sillä minulla on kaikista vain pelkkää hyvää sanottavaa!, Waterman hehkuttaa.

Yhdysvaltojen Pohjois-Carolinan Fayettevillestä kotoisin oleva Waterman on paluumuuttaja. Manhattanin collegessa neljä vuotta ja 122 ottelua raatanut iso laitahyökkääjä pelasi heti valmistuttuaan ensimmäisen ammattilaiskautensa 18-19 Lapualla Kobrissa. Kausi oli hyvä ja Waterman saikin paljon vastuuta. Peliä kohden hän uurasti 28 minuuttia, tehden 14,2 pistettä ja ottaen vakuuttavasti 7,4 levypalloa.

Onnistuneen kauden jälkeen ison pään pelaaja sai paikan Saksan kovasta pääsarjasta BG Göttingenin joukkueesta, mutta ura Saksassa jäi lopulta vain yhden ottelun mittaiseksi. Tästä Watermanin tie vei tammikuussa Argentiinaan Ferro Carril Oesten joukkueeseen, jossa pelejä kertyi yhteensä kuusi ennen kuin koronavirus-pandemian aiheuttamat ongelmat päättivät kauden myös Argentiinassa lyhyeen.

Viime kaudet ovat olleet tehokkaita

Viruksen hellitettyä kauden 20-21 alussa Waterman suuntasi Tšekkiin BK NH Ostravan joukkueeseen, jossa peli kulki numeroiden valossa toistaiseksi parhaiten hänen uransa aikana. Vastuuta tuli paljon, 31,3 minuuttia per peli, ja se näkyi. Hyvänä heittäjänä tunnettu pelaaja nakutti keskiarvolta 18,4 pistettä ja keräsi valtavat 8,7 levypalloa.

Loppukausi vierähti ensin Puolassa, josta uhdysvaltalainen siirtyi Uuteen-Seelantiin Franklin Bullsiin. Siellä hän pelasi vain seitsemän ottelua, mutta jälki oli tuhoisaa. Pisteitä tuli keskiarvolla 21,4 ja levypalloja vahva pelaaja poimi jäätävät 11,3 peliä kohden.

21-22 kauden Waterman aloitti Portugalissa U.D. Oliveirensen riveissä, jossa hän pelasi 25 ottelua lähes identtisillä tilastoilla kuin Suomessa Kobrissa pelaamallaan kaudella (14.3 pistettä ja 7.0 levypalloa ottelua kohden). Portugalista hänen uransa vei seuraavaksi Kanadan pääsarjaan, jossa kausi päättyi upeasti mestaruuteen Hamilton Honey Badgersin riveissä.

Yhdysvaltalainen kellotti yli 20 minuuttia per peli ollen yksi joukkueensa tärkeistä avainpelaajista.

Helsinki Seagullsin päävalmentaja Jussi Laakso kertoo olevansa tyytyväinen sopimuksen syntymisestä.

René Rougeaun valitettavan loukkaantumisen vuoksi saimme mahdollisuuden johtoportaalta tutkailla markkinoilta korvaavaa pelaajaa. Lähdimme ensin tutkimaan pelaajia, jotka ovat jo olleet Suomessa tai ovat muuten tutumpia. Tätä kautta vapaana oli Waterman, joka pelasi kaudella 2018-19 Lapualla Kobrissa.

Laaksolla oli lämpimät muistot yhdysvaltalaisesta.

– Muistan hänet isokokoisena, mutta hyvin liikkuvana hyvänä heittäjänä, joka pystyy pelaamaan pelipaikkoja 4 ja 5. Sain hänestä ja hänen persoonastaan hyvän kuvan Kobrien päävalmentaja Ville Turjalta. Myös oma puhelinkeskusteluni Zanen kanssa tuki sitä ajatusta, että hän on varmasti hyvin sopiva pelaaja juuri tähän kohtaan.

– Hienoa, että saimme näin nopealla aikataululla tarvittavan pelaajan mukaan joukkueeseemme. Iso kiitos myös omistajataholle, että tämä oli mahdollista, Laakso jatkaa.

Mainos

Mainos

Mainos

Koripallo

Mainos

Formula 1

Mainos

Ralli

Mainos

Tennis

Mainos

Lentopallo

Lisää aiheesta Koripallo