Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Salibandy

Miesten salibandyn F-liigan EräViikingit määritti johtonsa pitkälle tulevaisuuteen

EräViikingit miesten salibandyn F-liiga
AOP

Miesten salibandyn F-liigan EräViikingit on nimennyt Miro Mäkelän järjestyksessään viidenneksi miesten liigajoukkueen päävalmentajaksi. Sopimuksen pituus on 2+2 vuotta ja se alkaa tämän kauden jälkeen keväällä 2023.

Nuori valmentajalupaus Miro Mäkelä nappaa soihdun seuralegenda Tomi Rastaalta, joka on ollut mukana EräViikinkien liigajoukkueen valmennustiimissä kaudesta 2016-2017 saakka, näistä viime ja kuluvan kauden joukkueen päävalmentajana.

Mäkelä saapui seuraan Tikkurilan Tiikereistä keväällä 2021 ja on toiminut Rastaan tiimissä apuvalmentajana nyt toista kauttaan. Hän on tässä ajassa oppinut tuntemaan seurayhteisön erittäin hyvin ja omaa erittäin hyvän käsityksen seuran vahvuuksista sekä kipukohdista, joita tulevaisuudessa lähdetään vahvistamaan.

Mäkelä on valmentanut myös nuorten maajoukkueissa U19- ja U23-ryhmiä, joten hän tuntee ikäluokkien potentiaalisimmat pelaajat erittäin hyvin.

– Olen aika vaativa valmentaja, mutta myöskin tosi pelaajalähtöinen. Tunnistettava piirre on varmaan myös uteliaisuus, minulla on kova halu kehittyä jatkuvasti ja olla päivä päivältä parempi koutsi. Haluan auttaa pelaajia kehittymään ja toki kun huipputasolla valmennetaan, niin tavoite on voittaa jossain kohtaa jotain.

– On ollut etuoikeutettu asema, kun on päässyt maajoukkueissakin valmentamaan. Myös se on sellainen polku mitä haluaa jatkaa aina miesten maajoukkueeseen saakka, Mäkelä kertoo.

Tämän kauden projekti on vasta erittäin alkutekijöissään ja EräViikingit halusi rauhoittaa loppukauden tiedottamalla uudesta päävalmentajasta jo nyt. Alkusyksyn aikana läpikäyty prosessi johti lopulta siihen, että tehtävää tarjottiin Mäkelälle.

– Nyt oli suunnitelmissamme se hetki, kun halusimme kartoittaa päävalmentajan, joka lähtee jatkamaan alkanutta prosessia pitkäjänteisesti. Kävimme läpi varsin laajan kartoituksen, ketkä olivat kiinnostuneita tästä hommasta.

– Iloksemme huomasimme, että seuran ulkopuolellakin jaettiin paljon näkemystä siitä, että seurassa valittu tie on erittäin potentiaalinen ja kiinnostuneissa nimissä oli mukana useampia erittäin meritoituneita nimiä, Olli Lähdesmäki, EräViikinkien F-liigajoukkueen johtaja, kertoo.

EräViikingit on muutoksen keskellä

EräViikinkien tiedotteen mukaan miesten liigajoukkueeseen on viety läpi muutosprosessi, jossa uusia vastuunkantajia on ajettu sisään kuluvan kauden aikana. Tämän kauden joukkue on Lähdesmäen mielestä erittäin pitkälle sen näköinen, kuin tähän kauteen alkuperäinen ajatuskin oli, joskin opiskelupaikat muilta paikkakunnilta vei kaksi tärkeää pelaajaa pois joukkueesta kauden alla.

Mukana on kuitenkin liuta pelaajia, joilla on tulevaisuudessa potentiaalia sekä tahtoa edetä aina salibandyn huipulle ja miesten maajoukkueeseen asti. Seurassa jaetaan laajaa visiota ja uskoa siitä, että kasassa on tuleviksi vuosiksi erittäin potentiaalinen ydin, joka pystyy vuosi vuodelta olemaan ennakkoon ajatellen lähempänä ja lähempänä F-liigan kärkeä.

Ryhmä omaa yllätysvalmiutta jo nyt. Joukkueessa on kokemusta ja oikeanlaista johtajuutta, jossa johtavat pelaajat pystyvät nappaamaan lahjakkaat nuoret mukaan menestyksen tielle.

– Paljon olemme viettäneet viimeisen kahden kauden aikana tunteja rakentaessamme sitä tietä, millä uskomme EräViikinkien palaavan pelaamaan kirkkaimmista mitaleista miesten F-liigassa. Tiesimme, että muutokset tarkoittavat aina omia haasteitaan ja Tomppa, jos kuka, on ollut oikea mies johtamaan tätä prosessia joukkueen sisällä. Tämän kauden jälkeen vastuu siirtyy sitten Mäkelälle, Lähdesmäki kertoo.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Salibandy