Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Pesäpallo

Pesäpallolegenda Toni Kohoselle todellinen huippupesti – Suoraan syvään päähän

Toni Kohonen pelinjohtaja Manse PP
AOP

Pelaajauransa päättyneeseen kauteen lopettanut Toni Kohonen on Manse PP:n miesten Superpesis-joukkueen tulevan kauden pelinjohtaja.

Pääsarjatasolla 30 kautta pelanneelle ja kymmenen Suomen mestaruutta voittaneelle Toni Kohoselle pesti viuhkan varressa on uusi askel pesäpallouralla. Kohosen sopimus kattaa kesän 2023 ja siihen sisältyy optio kausista 2024-2025.

– Tämä on uusi, mielenkiintoinen haaste omalla pesäpallourallani. Peliuran kautta on kertynyt roppakaupalla kokemusta ja näkemystä sekä on päässyt tutustumaan ja seuraamaan monien huippujen työskentelyä pelinjohtajana. Niistä opeista lähdetään nyt ammentamaan Tampereella.

Pelinjohtajana Kohonen ei täysin kokematon ole, sillä meriittilistalla on myös vuoden pesti Sotkamon Jymyn B-poikien pelinjohtajana ja valmentajana. Lisäksi valmennuksellista taustaa on paljon eri projekteista. 46-vuotias Kohonen näkee Mansen ja Tampereen loistavana ponnahdusalustana aloittaa pelinjohtoura myös miesten Superpesiksessä.

– Joukkue on valtavan hyvä, pelaajat ovat huippu-urheilijoita viimeisen päälle. Pääsen hyppäämään suoraan Superpesiksen huippujoukkueen mukaan ja se valtavan hieno haaste.

Joukkue on jo aloittanut henkilökohtaisen treenaamiseen kohti kesää 2023. Yhteiset treenit ja leiriviikonloput joukkue käynnistää marraskuun aikana.

Manse tiedotti samalla, että Severi Piispanen palaa Tampereelle kahden vuoden sopimuksella. Piispanen on pelannut neljä täyttä kautta Superpesiksessä. Pelatuissa 135 runkosarjan ottelussa hän on tuonut 109 juoksua ja lyönyt 499 kärkilyöntiä. Ulkopelipaikaltaan 25-vuotias Severi on polttolinjan pelaaja.

– Jo edellisellä visiitillä Tampereella ajattelin, että olisipa kiva pelata täällä vielä joskus Superpesistä. Se haave käy nyt toteen. Meillä tulee olemaan kova joukkue ja sitä myöten myös omat tavoitteeni ensi kaudesta ovat korkealla.

Tiedotteen mukaan Piispanen hakee tulevalta kaudelta Mansessa vyölleen kovia pelejä. Hän tietää seuran ja joukkueen vaatimustason kovaksi ja uskoo sen myötä kehittyvän myös itse pelaajana seuraavalle tasolle. Pelinjohtaja-Kohosen Severi ottaa ilolla vastaan.

– Emme vielä tunne hyvin, mutta on todella mielenkiintoista päästä tutustumaan Toniin ja näkemään legendan debyytti pelinjohtotehtävissä, Piispanen kommentoi.

Myös naisten joukkue rakentuu

Naisten Superpesiksen puolella Manse jatkaa joukkueensa rakennusta nuorten etenemisvoimaisten pelaajien avulla. Uusimpana kasvona joukkueeseen liittyy Essi Kivelä. Kivelä on Kannuksen Uran kasvatti, mutta viime vuodet ovat kuluneet Lappajärven Veikkojen mukana Ykköspesiksessä.

Pelipaikka Kivelällä on yleensä löytynyt lautasen ääreltä, mutta kuluneena kesänä myös polttolinjassa. Sisäpelissä Essi on luontevimmillaan vaihtajana. Kivelän sopimus on 1+1-vuotinen.

Manse PP:n miesten joukkue

Henri Puputti
Juha Puhtimäki
Juuso Myllyniemi
Konsta Hyötyläinen
Lauri Kivinen
Leevi Lehto
Perttu Ruuska
Severi Piispanen
Severi Tikkakoski
Simo Vainikainen
Timo Torppa
Tino Heikkilä
Tomi Lehtonen
Topias Lilja

Pelinjohto:

Toni Kohonen

Manse PP:n naisten joukkue

Anna Ala-Kauhaluoma
Siri Eskola
Virpi Hukka
Kiira Kautto
Ella Korpela
Essi Kivelä
Siiri Laine
Lina Olenius
Sylvi Pellonperä
Saaga-Angelia Raudasoja
Venla Tanhua
Maija Vastamäki

Pelinjohto

Antti Vihtkari

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Pesäpallo