Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Formula 1

Williamsin F1-talli nappasi uuden kisakuskin ensi kaudeksi – Ensimmäinen F1-kuski kotimaastaan seitsemään kauteen

Logan Sargeant F1-kuski Williams
AOP

Ensi Formula 1 -kauden viimeiset kisakuljettajapaikat ovat jaossa ja nyt Williams kertoo tehneensä ratkaisun toisesta kuskistaan.

Formula 1 -talli Williams kertoi lauantaina, että se on palkannut yhdysvaltalaisen Logan Sargeantin kisakuljettajakseen F1-kaudelle 2023. Formula 2:ssa Carlin-tallissa tällä kaudella ajava Sargeant pääsee Williamsin rattiin, mikäli hän saa kerättyä tarpeeksi Kansainvälisen autoliiton FIA:n superlisenssipisteitä.

21-vuotias floridalainen ajoi Williamsia F1:n Yhdysvaltain GP:n ensimmäisissä harjoituksissa perjantaina. Mies ajoi virheettömästi yli 100 kilometriä, joka toi hänelle yhden superlisenssipisteen lisää.

Williamsin tallipäällikkö Jost Capito vahvisti Sargeantin sopimuksen USA:n GP:n yhteydessä.

– Abu Dhabin jälkeen hän on toinen kuljettajamme ensi kaudella.

– Olen fani sen suhteen, että nuoret kuljettajat pääsevät F1:ssä mahdollisimman nopeasti läpi, koska alla olevassa sarjassa autot F1:een verrattuna ovat kuin kuorma-autoja.

Capiton mukaan taktiikka Sargeantikin suhteen on hyvin yksinkertainen.

– Vie hänet sisään mahdollisimman nopeasti ja ota selvää, pystyykö hän pysymään F1:ssä pitkään.

Sargeant itse halusi ottaa askeleen kerrallaan.

– Minulla on oltava hyvä Abu Dhabi varmistaakseni superlisenssini, ja se on tällä hetkellä pääpaino. Menen ulos ja ajan hyvän kisan vahvistaakseni itseni kolmen parhaan joukkoon mestaruustaistossa.

USA:n F1 GP:n kokemus oli miehen mieleen.

– Uskon, että tämän päivän päätavoite oli vain oppia mahdollisimman paljon, ja minusta tuntuu, että opin paljon.

– Hyvin erilainen kuin mitä rehellisesti odotin, mutta hyvällä tavalla. Paljon potentiaalia on vielä kehitettävää ja parannettavaa, mutta mielestäni se oli hyvä alku ja olen tyytyväinen siihen, miten se meni.

USA:n F1 GP:n tuoma yksi superlisenssipiste nosti Sargeantin pistemäärän 28:aan. Mies tarvitsee 40 pistettä päästäkseen ajamaan F1:ssä ensi kaudella. Mies olisi ensimmäinen yhdysvaltalaiskuski F1:ssä kauden 2015 jälkeen. Sargeant korvaa Nicholas Latifin Williamsilla.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Formula 1