Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Pesäpallo

Pesäpallon Superpesis-kausi alkaa jo perinteeksi muodostuneella tavalla – Tavoitteena kansainvälinen kasvu

pesäpallo
AOP

Pesäpallon Superpesis-kausi 2023 laitetaan käyntiin Aurinkorannikolta. Viidettä kertaa järjestettävä Fugepesis pelataan Espanjan Fuengirolassa 22.-23.4.2023. Otteluissa vastakkain asettuvat miesten puolelta Imatran Pallo-Veikot ja Hyvinkään Tahko. Naisten otteluparina nähdään Lapuan Virkiä ja Joensuun Maila.

Pesäpallon Fugepesis-tapahtuma vie ensi huhtikuussa Superpesiksen jälleen myös Espanjassa asuvien suomalaisten, paikallisten ja Suomesta matkustavien pesäpallofanien nähtäville. Lauantaina 22.4. pelataan naisten Superpesis-ottelu, jossa kohtaavat kuluneella kaudella pronssille yltänyt Lapuan Virkiä ja pudotuspeleistä täpärästi pudonnut Joensuun Maila.

Sunnuntaina 23.4. nähdään miesten ottelu, jossa pelaavat Imatran Pallo-Veikot ja Hyvinkään Tahko. Molemmat ottelut alkavat paikallista aikaa kello 13.

– Syksyn yhteydenottojen perusteella Fugepesiksestä on syntymässä lajiväen yhteen kokoava tapahtuma. Reilu viisi kuukautta ja Välimerellä lyödään kausi käyntiin, tapahtuman isäntäjoukkueen Imatran Pallo-Veikkojen urheilutoimenjohtaja Jani Valkeapää kertoo.

Costa del Solin alueella asuu talvisin jopa 30 000 suomalaista. Alun perin Fugepesiksen ajatuksena on ollut, että huippupesäpalloa pääsevät seuraamaan myös Espanjassa asuvat suomalaiset.

– Jo perinteeksi muodostunut Fugepesis vie kansallislajiamme ja sen ylimmän sarjan huippupelejä myös isolle suomalaisyhteisölle toiselle puolelle Eurooppaa. Toivottavasti niin pesäpallofanit kuin ensikertalaisetkin lähtevät seuraamaan otteluita, Pesäpalloliiton toiminnanjohtaja Vesa Rämet hehkuttaa.

Aurinkorannikolla asuvien lisäksi otteluihin toivotaan mukaan runsaasti myös faneja Suomesta. Matkapaketit Fugepesikseen myy Matkatoimisto Saarikoski Oy.

– Fugepesis on vuosi vuodelta muuttunut enemmän ja enemmän pesäpalloväen yhteiseksi kauden avaustapahtumaksi. Pelaavien joukkueiden faneja on tulossa runsaasti, mutta menneenä keväänä oli hieno huomata, että paikalle oli saapunut pesisfaneja Sodankylästä Hankoon monien seurojen väreissä ja he kaikki olivat luomassa erinomaista karnevaalitunnelmaa.

– Saman trendin uskon jatkuvan ensi keväänä, Saarikoski Travelsin Juha Saarikoski sanoo.

Yksittäiset otteluliput tulevat myyntiin myöhemmin IPV:n verkkokauppaan ja Aurinkorannikon myyntipisteisiin sekä ottelupäivinä myös portille. Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Pesäpalloliitto, Imatran Pallo-Veikot ja Saarikoski Travels. Fugepesis-tapahtuman ottelut ovat virallisia Superpesiksen sarjapelejä. Ottelut pelataan Complejo Polideportivo Municipal Elolassa.

Fugepesis on järjestetty ensimmäisen kerran vuonna 2017. Korona-pandemian takia otteluiden järjestämisessä jouduttiin pitämään kaksi välivuotta, vuodet 2020 ja 2021. Keväällä 2022 ottelut keräsivät paikalle noin 2 500 katsojaa.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Pesäpallo