Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Salibandy

Salibandyn F-liiga esittelee merkittävän sarjauudistuksen – Ainutlaatuinen salibandymaailmassa

F-liiga salibandy
AOP

Salibandyn F-liigassa otetaan keväästä 2023 alkaen käyttöön uusi F-liiga Draft -varaustilaisuus, jossa seurat nimeävät nuoria alle 23-vuotiaita ulkomaalaisia pelaajia. Floorball Talent Hunt -nimeä kantava järjestelmä otetaan käyttöön 2023 miesten sarjassa, naisten sarjassa se lanseerataan vuotta myöhemmin vuonna 2024 sarjauudistuksen jälkeen.

Salibandyn F-liiga Draft lanseerataan miesten sarjan puolella kolmen kierroksen mittaisena keväällä 2023. Tämä tarkoittaa, että jokainen seura nimeää vuorollaan kolme ulkomaalaispelaajaa. Ensimmäinen F-liiga Draft -tilaisuus järjestetään F-Gaalan yhteydessä 17.5. 2023.

Valintajärjestys määräytyy sarjataulukon mukaisesti käänteisessä järjestyksessä. F-liigan karsinnoista sarjanpaikkansa napanneet kaksi joukkuetta nimeävät ensin viime kauden sijoitusten perusteella siten, että heikommin sijoittunut joukkue aloittaa. Ensimmäinen kierros päättyy tuoreen mestarin valintaan.

– F-liiga maailman parhaana salibandyliigana haluaa mahdollistaa jatkossa entistä paremmin myös ulkomaalaisten lupausten tien Suomeen. Seurat ovat olleet tästä uudistuksesta innoissaan, valintatilaisuus on samalla myös tärkeä askel kohti kansainvälisempää F-liigaa, F-liigan toimitusjohtaja Kimmo Nurminen avaa.

– Suomessa ja F-liigassa pelaaminen mahdollistaa maailman parhaan salibandyn ohella myös kouluttautumisen ja opiskelun laadukkaissa olosuhteissa. Sen arvoa varsinkin nuorten pelaajien kohdalla ei pidä väheksyä, Nurminen jatkaa.

Valitun pelaajan tulee olla täysi-ikäinen. Jokainen F-liigan seura on sitoutunut kontaktoimaan nimeämänsä pelaajan, olemaan häneen yhteydessä ja viestimään tekemistään valinnoista seuran omissa viestintäkanavissa.

– Järjestelmän juridisissa yksityiskohdissa F-liigan apuna on yhteistyökumppanimme Eversheds Sutherland LLP. Yhdessä seurojen kanssa sovimme uudistuksen tarkat yksityiskohdat kuntoon ennen historian ensimmäistä F-liiga Draftia, Nurminen lisää.

Myös seurojen suunnassa uudistuksesta ollaan innoissaan

Miesten F-liigan SPV:n manageri Tommy Koponen odottaa uudistusta innolla.

– Onhan se jännittävä uudistus koko lajille. Erittäin mielenkiintoinen homma. Uskon, että tämä auttaa myös pienempiä salibandymaita kehittymään, haluamme olla mukana tarjoamassa nuorille lupauksille väylää kohti F-liigaa. Myös kansainvälisyys on nähty meillä isona arvona. Meillä on jo tovin ollut myös unelma, että SPV:ssä pelaa ulkomaalainen huippunimi.

F-liigassa jo vuodesta 2014 pelannut Nokian KrP:n huippupakki Morics Krumins tietää F-liigan metkut. Latvian maajoukkueen huippunimi jakaa mielellään kehuja suomalaiselle salibandy-yhteisölle.

– Tämä on ollut upea seikkailu ja olen nauttinut jokaisesta kaudestani Suomessa. On todella innostavaa pelata joka ilta maailman parhaassa sarjassa. Sarjassa, jossa kaikki salibandyn ympärillä tehdään todella ammattimaisesti, Krumins kiittelee.

– Salibandy on Suomessa todella nopeaa. Jokainen ilta on erilainen ja tämä on sarja, jossa taktiset nyanssit ja yksityiskohdat ratkaisevat järjestään tiukat pelit.

Krumins kannustaa muitakin ulkomaalaispelaajia suuntaamaan Suomeen.

– Suomi ja F-liiga ovat loistavia paikkoja kehittää itseään pelaajana. Suomessa myös opiskelu on ilmaista – täällä voi kouluttautua laadukkaasti – ja pelata samalla salibandya kovalla tasolla. Se on aika hieno paketti, Krumins kiteyttää.

Naisten sarja seuraa miesten sarjaa keväällä 2024. Tällä kaudella sarja on vielä jaettua kahteen kahdeksan joukkueen lohkoon. Ensi kaudesta alkaen joukkuemäärä supistuu yhdeksi 12 joukkueen sarjaksi miesten sarjan tapaan.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Salibandy