Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Pesäpallo

Pesäpalloliitto vahvisti ylimpien sarjatasojen sarjajärjestelmät – Vaihtuvuutta edessä

Superpesis
AOP

Pesäpallon Superpesiksen ja Ykköspesiksen sarjajärjestelmät on vahvistettu kaudelle 2023. Samalla Suomen Pesäpalloliiton johtokunta myönsi kauden 2023 Superpesis-lisenssin kaikille 13 miesten ja 12 naisten seuralle.

Suurimmat muutokset kohdistuvat pesäpallon miesten Superpesikseen, jossa runkosarjan 7.-10.-sijoittuneet joukkueet pelaavat pudotuspelikarsinnan pääsystä paras seitsemästä -järjestelmällä pelattaviin puolivälieriin. Runkosarjassa lisäotteluiden määrä vähenee. Kukin joukkue pelaa kaksinkertaisen sarjan lisäksi neljä maantieteellisesti määriteltyä lisäottelua eli yhteensä 28 runkosarjaottelua kesän aikana.

Naisten pesäpallon Superpesiksessä otteluparit runkosarjan kahteen lisäotteluun on määritelty viime kauden sijoitusten perusteella. Kahdeksan parhaan pudotuspeleissä pelataan kaikki ottelusarjat pronssiottelua lukuun ottamatta paras viidestä -järjestelmällä.

Pesäpallon Ykköspesiksen voittajat nousevat Superpesikseen

Vähintään yksi uusi joukkue nähdään sekä miesten että naisten Superpesiksessä myös kaudella 2024. Ykköspesiksen loppuottelun voittajat nousevat pääsarjatasolle ja häviäjät saavat uuden mahdollisuuden Superpesis-karsinnassa.

Superpesiksen kaksi viimeistä puolestaan kamppailevat sarjapaikoistaan putoamiskarsinnassa. Voittaja jatkaa superpesiskarsintaan ja häviäjä putoaa Ykköspesikseen.

Seuralla voi olla vain yksi joukkue Superpesiksessä. Näin ollen Ykköspesiksen ylempiin pudotuspeleihin ei ole osallistumisoikeutta Superpesis-seurojen kakkosjoukkueilla eli Kouvolan Pallonlyöjillä miesten sekä Jyväskylän Kirittärillä, porilaisella Pesäkarhut-Akatemialla ja Seinäjoen Maila-Jusseilla naisten Ykköspesiksessä.

Neljä Jyväskylän paikallisottelua miesten Ykköspesiksessä

Miesten Ykköspesiksen runkosarjassa pelataan kaksinkertaisen sarjan lisäksi kaksi lisäottelua pareittain. Naisten Ykköspesistä pelataan kahdessa kahdeksan joukkueen lohkossa vastaavasti kuin viime kaudella.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Pesäpallo