Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Yleisurheilu

Parapikajuoksija Iida Lounela sai yllättävän EM-mitalikorotuksen kilpakumppanin toilailun vuoksi

Iida Lounela parayleisurheilija
AOP

Helsingin Kisa-Veikkojen Iida Lounela nousee Puolan Bydgoszczissa viime vuonna pidettyjen parayleisurheilun EM-kilpailuiden T12-luokan 400 metrin juoksun hopeamitalistiksi. Alunperin Lounela oli kolmas.

Iida Lounelan mitalin väri kirkastuu, kun kilpailun voittanut Turkin Sevda Kılınç Çırakoğlu jäi kiinni dopingista. Kılınç Çırakoğlu antoi positiivisen näytteen toukokuun lopussa ennen EM-kilpailuja. Turkkilaisen näytteestä löytyi metenolonia ja sen metaboliittia.

Kılınç Çırakoğlu tunnusti rikkeensä ja siitä tulevat seuraamukset. Tämän seurauksena Kılınç Çırakoğlu on kilpailukiellossa kolmen vuoden ajan 21.7.2021-20.7.2024. Urheilijan näytteenottopäivästä lähtien saavuttamat tulokset hylätään myös kaikkine saavutuksineen, mukaan lukien mitalien, pisteiden ja palkintojen menettäminen.

Turkkilaisen sijaan mestariksi nousi Espanjan Melany Bergés Gámez.

– Aluksi oli vähän hämmentyneet fiilikset, kun kuulin tästä, mutta tämä kertoo, että antidoping-toiminta pelaa myös paraurheilun puolella. Toki tästä iloitsee eri tavalla kuin, jos hopeamitalin olisi saanut kilpailussa, Lounela sanoo.

19-vuotias kilpailee pituushyppääjänä ja pikajuoksijana heikkonäköisten sarjassa. Hänelle Bydgoszczin kisojen mitali oli uran ensimmäinen yleisen sarjan arvokisoista.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Yleisurheilu