Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Muut

Amerikkalaisen jalkapallon Vaahteraliigan Steelers lähtee ensi kauteen vahvalla kotimaisella kärjellä

Kuopio Steelers amerikkalainen jalkapallo Vaahteraliiga
AOP

Ambro Urjansson on mestaruusputkessa olevan Kuopio Steelersin pelinrakentaja kaudella 2023. Urjansson pelasi maajoukkueen avaavana pelinrakentajana syksyn EM-lohkopeleissä ja osoitti nousseensa pelipaikallaan uudelle tasolle.

Pelinrakentaja Ambro Urjansssonin kaappaus Helsinki Roostersista neljättä perättäistä mestaruuttaan tavoittelevan Kuopio Steelersin miehistöön on harjoituskauden toistaiseksi suurin siirtouutinen. 20-vuotias Urjansson on pelannut Roostersin vaahteraliigapeleissä parin kauden aikana kakkosmiehen roolissa ensin Miro Kadmiryn ja viime kesänä Bryce Stancomben taustalla.

Joukkueensa ykköspelinrakentajan roolissa Urjansson nähdään nyt ensimmäistä kertaa. Vaahteraliigan tilastoihin hän on ehtinyt kirjauttamaan pelaamissaan runkosarjan otteluissaan yhden heitetyn ja kolme juostua ja yhden kiinniotetun touchdownin.

Varsinaisen läpimurtonsa Urjanssson teki maajoukkueessa viime syksyn EM-lohkovaiheen peleissä. Kukaan ei osannut odottaa sitä ilotulitusta, jonka nuori pelinrakentaja kykeni esittämään uudessa vastuussaan Suomen maajoukkueen avaavana pelirakentajana.

Tanskaa ja Tšekkiä vastaan Urjansson heitti peräti 11 touchdownia ja keräsi heitoillaan 656 jaardia johdattaessaan Suomen miehet vuoden 2023 EM-mitalipeleihin kahdella komealla voitolla.

Urjansson halusi lisää vastuuta, Utrianen parhaan pelinrakentajan

Koko aiemman uransa Helsinki Roostersissa pelannut Urjansson perusteli siirtymistään Kuopioon Steelers-tiedotteessa.

– Tässä kohtaa uraani tarvitsen sellaisen joukkueen, joka antaa minulle mahdollisuuden ottaa vastuuta sekä tilaisuuden pelata mahdollisimman monia pelejä ja toimia joukkueen aloittavana pelinrakentajana.

– Tunnen ison osan tulevista joukkuekavereistani jo entuudestaan maajoukkueesta. Tulen siis pelaamaan tuttujen ja turvallisten ystävieni ympäröimänä. Haluan kehittyä niin pelaajana kuin ihmisenä ja nyt minulle aukesi siihen erittäin hyvä mahdollisuus.

Steelersin kolmeen perättäiseen mestaruuteen luotsannut Pekka Utriainen kertoo Urjanssonin olevan joukkueelle paras pelinrakentaja juuri nykyiseen tilantesen.

– Varmaan monella ensimmäinen ajatus on se, että suomalainen pelinrakentaja saa mahdollisuuden pelata Vaahteraliigassa, mutta meille tässä on puhtaasti kyse siitä, että valitsimme meille parhaan pelinrakentajan.

– Varmasti tehdään muutoksia pelikirjaan ja pelikutsuihin verrattuna aiempiin kausiin, mutta me ollaan aika vakuuttuneita siitä, että Ambron ominaisuudet ja vahvuudet sopivat meidän pelitapaan erinomaisesti. Toki samalla se on mukava ajatus, että maajoukkueen pelinrakentaja pelaa Vaahteraliigassa, mutta me ei voida tietenkään rakentaa omaa joukkuettamme se edellä.

Tavoitteista ei tingitä Kuopiossa ensi kaudellakaan.

– Kolmen mestaruuden jälkeen on hyvä hetki uudistua – ja voittaa neljäs. Treenikausi on jo hetken ollut käynnissä, siellä tekeminen on alkanut oikeastaan uskomattoman energisesti ja Ambrokin pääsee jo pian testaamaan savolaista amerikkalaisen jalkapallon treeniä, mikä tuo meille takuulla taas lisävoimaa talven pimeisiin kuukausiin.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Muut