Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Alennuskoodit - Bonuspanda.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi
Pussit.com mainos iso

Yleisurheilu

10 vuoden takaiset tapahtumat palasivat vainoamaan – Venäläisurheilija menetti olympiakultansa

Natalya Antyukh
AOP

Venäläisurheilija Natalya Antyukh on menettänyt olympiakultansa Lontoon 2012 olympialaisista. Syynä kullan menetykselle on Antyukhin rikkomat doping-säännöt. Antyukh voitti olympiakultaa 400 metrin aidoilla Lontoossa 2012.

Yleisurheilun eheysyksikkö AIU tiedotti, että venäläisurheilija Natalya Antyukh menettää olympiakultansa Lontoon 2012 olympialaisista. Antyukh voitti kullan naisten 400 metrin aidoilla. Kansainvälinen olympiakomitea IOC luovuttaa kullan kilpailussa alunperin toiseksi jääneelle Lashinda Demusille.

AIU antoi aiemmin lokakuussa päätöksen, että Antyukhin kilpailutulokset heinäkuun 2012 ja kesäkuun 2013 väliltä hylätään “kielletyn aineen käytön” takia. Venäläisurheilijalla oli 45 päivää aikaa valittaa päätöksestä, mitä urheilija ei kuitenkaan tehnyt. Näin päätöksestä tuli virallinen ja nainen menetti kultansa.

AIU:n johtaja Brett Clothier kommentoi tapausta ja kertoi AIU:n olevan “sitoutunut puhtaan ja reilun kilpailun varmistamiseksi – tarvittaessa jopa vuosikymmen myöhemmin”.

– Urheilun eheys on meille tärkeintä ja olemme iloisia, että tässä tapauksessa urheilijat, jotka kilpailivat reilusti korkeimmalla tasolla, saivat lopulta ansaitsemansa tunnustuksen.

Antyukh ei ole suinkaan ainoa venäläisurheilija, joka on menettänyt mitalinsa Lontoon olympialaisista. Myös Mariya Savinovan sekä Yuliya Zaripovan, naisten 800 metrin sekä 3000 metrin aitojen voittajien, tulokset on hylätty ja naiset ovat menettäneet kultamitalinsa.

Lisäksi ainakin korkeushyppääjä Ivan Ukhovin sekä moukarinheittäjä Tatyana Lysenkon tulokset Lontoosta on hylätty.

Antyukh on saanut doping-rikkeestään neljän vuoden kilpailukiellon, joka kestää 41-vuotiaalla vuoteen 2025 saakka.

Lähde: BBC Sport

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Yleisurheilu