Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Talviurheilu

Norjalaisilta suoraa tekstiä Iivo Niskasen mahdollisuuksista maailmancupissa: “Ei juuri mitään mahdollisuuksia”

Iivo Niskanen ja Johannes Høsflot Klæbo
AOP

Norjalaishiihtäjät Johannes Høsflot Klæbo ja Simen Hegstad Krüger ovat kommentoineet tiukkaan sävyyn hiihdon maailmancupissa tällä kaudella käytettävää pistejärjestelmää. Norjalaiset uskovat uuden järjestelmän vieneen jo tässä vaiheessa kautta Iivo Niskasen mahdollisuudet kokonaiskilpailun voittoon.

Norjan hiihtotähdet Johannes Høsflot Klæbo ja Simen Hegstad Krüger avasivat sanaisen arkkunsa norjalaislehti Verdens Gangin haastattelussa ja kritisoivat hiihdon maailmancupissa tällä kaudella käytössä olevaa pistejärjestelmää.

Kansainvälinen hiihtoliitto (FIS) on uudistanut maailmancupin pistejärjestemää tälle kaudelle siten, että pisteitä on jaossa enemmän ja tasaisemmin. Käytännössä uudistettu pistejärjestelmä suosii erityisesti niitä hiihtäjiä, jotka tekevät tasaista tulosta koko kauden mittaan. Muutamilla tarkkaan harkituilla hyvillä kisatuloksilla ei tänä vuonna mitä luultavimmin kokonaiskisan voitosta kamppailla.

– Entinen järjestelmä oli minusta reilumpi. Uusi järjestelmä palkitsee hiihtäjiä pelkästä osallistumisesta ennemmin kuin itse kisoissa pärjäämisestä, Krüger kritisoi.

Klæbo mainitsi haastattelussa esimerkkinä Suomen Iivo Niskasen ja pitää tämän mahdollisuuksia kokonaiskisassa jo melko mahdottomina.

– Hänellä ei ole juuri mitään mahdollisuuksia enää voittaa maailmancupin kokonaiskilpailua, Klæbo totesi.

Alkukaudesta kisoja koronatartunnan vuoksi väliin jättänyt Niskanen, on norjalaisten mielestä oiva esimerkki hiihtäjästä, jota uusi pistejärjestelmä ei suosi. MM-kisojen lähestyessä Niskanen saattaa jättää välistä vielä muitakin maailmancupin viikonloppuja. Maailmancupin kokonaiskisan kannalta tämä ei suomalaista suosi.

– Iivo on hyvä esimerkki hiihtäjästä, joka saattaa olla sivussa muistakin maailmancupin kisoista. Emmekä halua sitä. Järjestelmän tulee suosia niitä, jotka voittavat kisoja.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Talviurheilu