Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Alennuskoodit - Bonuspanda.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi
Pussit.com mainos iso

Talviurheilu

Tour de Skin avauspäivä tarjoili yllätyksiä – Hurjaa ylivoimaa sekä yllättäviä sulamisia

Johannes Kläbo
AOP

Tour de Ski aloitettiin sunnuntaina Sveitsin Val Müstairissa vauhdikkaasti vapaan sprinteillä.

Tour de Skin avauspäivä ei jättänyt tälläkään kertaa urheilufaneja kylmäksi, vaan heti alusta alkaen nähtiin vauhtia. Tour startattiin vapaan sprinteillä ja tuloslistoilla nähtiin myös yllätyksiä.

Naisten kilpailun vei ylivoimaisesti Sveitsin Nadine Fähndrich. Sveitsiläinen voitti aamun karsinnan ja jatkoi vakuuttavasti myös finaalit. Suomalaisnaiset suoriutuivat avauskilpailusta hienosti. Parhaan sijoituksen nappasi Kerttu Niskanen ja nainen on kiertueen kokonaistuloksissa 12. Jasmi Joensuu on sijalla 13 ja Jasmin Kähärä 16. Krista Pärmäkoski on kokonaistilanteessa avauskilpailun jälkeen sijalla 18. Suomalaisnaiset pääsevät siis lähtemään huomiseen perinteisen 10 kilometrin takaa-ajoon hyvistä asetelmista.

Naisten kilpailun kenties suurin yllätys nähtiin jo karsintavaiheessa, kun olympiavoittaja Jessie Diggins ei päässyt loppukilpailuun lainkaan mukaan. Yksi koko Tourin ennakkosuosikeista joutuu siis lähtemään huomiseen kilpailuun jo 1.11 minuutin takaa-ajoasemasta.

Miesten kilpailussa voiton nappasi Norjan hiihtotähti Johannes Høsflot Klæbo. Mies saa huomiseen takaa-ajoon seitsemän sekunnin etumatkan ennen Italian Federico Pellegrinoa.

Suomalaismiehistä huomiseen kilpailuun pääsee ensimmäisenä starttaamaan Perttu Hyvärinen, jolla takaa-ajettavaa on 1.05 minuuttia. Ville Ahonen starttaa huomenna numerolla 54 ja Iivo Niskanen numerolla 57. Eroa kärkeen miehillä on 5.13 ja 5.14.

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Talviurheilu