Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Kamppailulajit

Nähdäänkö nyrkkeilyssä kokonaan uusi sarja? – “Voisi toimia esimerkkinä muulle urheilumaailmalle”

nyrkkeily
AOP

Nyrkkeilyliitto WBC on ehdottanut nyrkkelyyn uutta sarjaa transsukupuolisille urheilijoille.

Nyrkkeily saattaa raivata tietä muulle urheilumaailmalle. Nyrkkeilyliitto WBC on nimittäin ehdottanut nyrkkeilyyn uutta omaa sarjaa transsukupuolisille nyrkkeilijöille. WBC ei välttämättä anna hyväksyntää kokonaan uudelle mestaruudelle tai mestaruusvyölle – se ehdottaa ainakin aluksi vain omaa erillistä sarjaa.

– Emme tiedä (milloin mestaruusvyö voitaisiin hyväksyä). Meidän intressimme on tällä hetkellä lajissa. Ensimmäiseksi tietysti kaikkien urheilijoiden turvallisuus, WBC:n presidentti Mauricio Sulaiman kertoi Sky Sportsille.

Ihan ensimmäiseksi tulee kuitenkin selvittää, olisiko tällaiselle sarjalle kysyntää.

– Jos on olemassa ryhmä (transsukupuolisia) urheilijoita ja se johtaa siihen, että useampi nyrkkeilijä ottaa yhteyttä ja rekisteröityy, emme tiedä minne tämä voisi johtaa.

– Haluamme luoda transsukupuolisille nyrkkeilysarjan. Emme välttämättä mestaruutta tai vyötä. Yksinkertaisesti kilpailu, jotta he voivat olla mukana nyrkkeilyssä eivätkä jää sen ulkopuolelle.

Ylemmän välisarjan WBC, WBO sekä IBF mestari, Natasha Jonas uskoo, että sarja transsukupuolisille voisi toimia esimerkkinä myös muulle urheilumaailmalle:

– Urheilussa ei pitäisi olla mitään esteitä, jotka estävät kuulumasta joukkoon tai osallistumasta lajissa jota rakastaa ja jota haluaa harrastaa. On sanottava myös, että se pitää olla reilua.

WBC onkin ilmoittanut, että missään tilanteessa ei miehenä syntynyt urheilija tulisi nyrkkeilemään naisena syntynyttä urheiljaa vastaan.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Kamppailulajit