Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Alennuskoodit - Bonuspanda.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi
Pussit.com mainos iso

Talviurheilu

Krista Pärmäkoskelta musertava ilmoitus: “Tuntuu pahalta”

Krista Pärmäkoski hiihto
AOP

Krista Pärmäkosken Tour de Ski jää kesken. Kokonaiskilpailussa kolmantena ollut nainen on sairastunut, eikä pysty lauantain kilpailuun osallistumaan.

Suomen joukkueesta kantautui huonoja uutisia lauantaiaamuna. Tourin kokonaiskilpailussa kolmantena ollut Krista Pärmäkoski on sairastunut, eikä pysty kiertuetta jatkamaan.

Pärmäkoski kertoi asiasta itse Instagramissa:

– Valvotun yön jälkeen koitin vielä tsempata, mutta mahatauti vie nyt naisesta voiton. Tuntuu pahalta, Pärmäkoski kirjoitti postauksessaan.

Pärmäkoski oli perjantain sprinttien jälkeen illalla vielä normaalisti mukana joukkueen palaverissa. Tauti on siis alkanut mitä ilmeisimmin yöllä.

Suomen joukkueen päävalmentaja Teemu Pasanen kommentoi tilannetta Ylen lähetyksessä:

– Todella harmi kun oli hyvissä asetelmissa Tourilla. Krista olisi varmasti taistellut ihan kärkisijoista, jopa voitosta. Varmasti harmittaa Kristaa itseään, niin kuin myös meitä kaikkia muitakin.

Joukkuuesta ei vahvisteta, onko kyseessä sama tauti, joka aiheutti Jasmi Joensuun keskeytyksen aiemmin tällä viikolla. Jäljellä oleva pieni Suomen joukkue pyrkii tekemään kaikkensa, ettei mahdollinen tauti lähtisi kuitenkaan enää muihin leviämään.

– Tietysti se voi tarttua. Kaikki mahdolliset toimet mitä vaan on niin ollaan koko Tourin ajan tehty. Mutta näille ei aina mahda mitään, puntaroi Pasanen.

Keskeytys on Pärmäkoskelle tietysti suuri pettymys. Maailmancupin kokonaiskilpailun kannalta keskeytys on erityisen harmittava, sillä nyt suomalaiselta menee ohi suun merkittävä pistepotti kokonaiskilpailun kannalta.

Myös taloudellisesti keskeytys on harmittava. Tourin kokonaiskilpailun kolmen kärki nimittäin kerii rupeamasta melkoiset palkintosummat. Tourin voittajaa odottaa Alpe Cermisin legendaarisen nousun huipulla 80 000 euroa. Kilpailun toinen ja kolmaskin saavat suorituksistaan 60 000 ja 40 000 euroa.

Naisten 15 kilometrin perinteisen kilpailuun Val di Femmessä lähtee mukaan siis Suomelta ainoastaan Kerttu Niskanen sekä Anne Kyllönen. Niskanen nousi Pärmäkosken keskeytyksen myötä Tourin kokonaiskilpailussa neljänneksi

Mikäli postaus ei näy, näet sen täältä

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Talviurheilu