Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Alennuskoodit - Bonuspanda.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi
Pussit.com mainos iso

Talviurheilu

Ampumahiihtäjän hengenvaarallinen aseenkäyttö herätti lajin liiton – “Emme voi pitää sitä itsestäänselvyytenä”

ampumahiihto
AOP

Vaarallinen tilanne ampumahiihdon maailmancupissa sai kansainvälisen ampumahiihtoliitto IBU:n havahtumaan turvalliseen aseenkäyttöön.

Ampumahiihdon maailmancupissa Slovenian Pokljukassa nähtiin hurja tilanne, kun belgialainen ampumahiihtäjä Thierry Langer suuntasi aseensa kasvojaan kohti tutkiakseen aseen piippua.

Langer kaatui kilpailun aikana ja tarkisti aseen mahdollisia vaurioita ampumapaikalle päästessään. Aseessa ei ollut vielä tässä vaiheessa lipasta kiinni, mutta tilanne sai kilpailun toimijat ja katsojat huolestuneiksi.

Hurjan näköinen tilanne sai myös kansainvälisen ampumahiihtoliiton havahtumaan turvalliseen aseenkäyttöön ja se järjestääkin aiheesta maajoukkueiden johtajien kanssa kriisikokouksen.

– On joukkueiden vastuulla järjestää urheilijoille koulutus turvalliseen aseenkäyttöön, kommentoi IBU:n kilpailujohtaja Borut Nunar Norjan yleisradiolle NRK:lle.

– Meidän on oltava tilanteesta tietoisia, eikä pitää turvallista aseenkäyttöä itsestäänselvyytenä. Pyytäisin tuomareita, niin IBU:ssa kuin paikallisesti, olemaan jatkossa enemmän valppaana.

Norjan maajoukkueen johtaja Per Arne Botnan on ehdottanut käytettäväksi jalkapallosta tuttua keltaisten ja punaisten korttien käytäntöä. Botnan peräänkuuluttaa aseenkäsittelyn sääntöjen tarkastusta.

– Ehkä diskaus voi tuntua tiukalta ratkaisulta, mutta varoitussysteemillä tilanne saataisiin ehkä ratkaistua, mies kommentoi.

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Talviurheilu