Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Talviurheilu

Venäjän antidopingtoimisto on tehnyt päätöksensä Kamila Valievan tapauksessa

Kamila Valijeva taitoluistelu Venäjä
AOP

Venäjän antidopingtoimisto Rusada on todennut venäläisen taitoluistelijan Kamila Valievan syyttömäksi positiiviseen dopingtestitulokseen.

Venäjän taitoluistelun teinitähti Kamila Valieva joutui valtavan dopingmyrskyn silmään Pekingin talviolympialaisten aikaan, kun joitain viikkoja aiemmin otettu dopingtesti osoittautui positiiviseksi. Tuollon vasta 15-vuotias Valieva sai kilpailla olympialaisissa positiivisesta näytteestä huolimatta.

Venäjän antidopingtoimisto Rusada on nyt todennut oman selvityksensä perusteella, että Valieva ei ollut syyllinen tai vastuussa positiiviseen dopingnäytteeseen. Rusada vahvistaa kielletyn aineen käytön, mutta ei näe Valievaa syyllisenä tilanteeseen.

Rusada esittää, että Valievan tulokset näytteenkeräyspäivältä eli 2022 joulukuun 25. päivältä mitätöidään, mutta muuten nainen ei kärsisi tapauksesta rangaistuksia.

Maailman antidopingtoimisto Wada sanoo olevansa huolestunut Rusadan päätöksestä ja voi valittaa siitä.

Venäjän antidopingtoimisto ei halunnut selvityksensä tuloksia julkisuuteen julkistaa suojellakseen Valievaa tilanteessa. Wada kuitenkin julkisti päätöksen saatuaan siitä tiedon Rusadalta perjantaina. Wada on kertonut haluavansa Valievalle neljän vuoden kilpailukiellon kielletyn aineen käytöstä.

Wada ei epäröi käyttää oikeuttaan valittaa päätöksestä urheilun valitustuomioistuimeen, mikäli se kokee, että päätös ei ole maailman antidopingsäännöstön ehtojen mukainen.

Tieto Valievan dopinkärystä tuli Pekingin talviolympialaisissa sen jälkeen, kun teinitähti oli jo voittanut kultaa taitoluistelun joukkuekilpailussa Venäjän olympiaurheilijoiden joukkueessa. Henkilökohtaisessa kilpailussa Valieva oli johtopaikalla, mutta uutisen päätyttyä otsikoihin, nuori tähti romahti oman suorituksensa aikana ja putosi kilpailussa neljänneksi.

Lähde: BBC Sport

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Talviurheilu