Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Alennuskoodit - Bonuspanda.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi
Pussit.com mainos iso

Yleisurheilu

Jyväskylän yleisurheilun sisäratakisoissa nähtiin hurjaa ennätystykitystä

Kristiina Halonen pikajuoksija
AOP

Jyväskylän Hipposhallissa kisattiin yleisurheilun sisäratojen kilpailujen merkeissä ja sunnuntaina nähtiinkin melkoista ennätystykitystä.

Lapuan Virkiän Valtteri Louko ja Joensuun Katajan Silja Kempas kiitivät sunnuntaina Jyväskylän Hipposhallissa 150 metrin halliratojen miesten ja naisten Suomen ennätykset ajoin 16,27 ja 18,16.

Miesten aiempi SE oli Elmo Lakan viisi vuotta sitten juoksema 16,32 ja naisten Aino Pulkkisen kuusi vuotta sitten juoksema 18,18. Lakan ennätykset olivat Hipposhallissa muutenkin tulilinjalla, kun Rasmus Vehmaa sivusi Lakan nimissä olevaa 19-vuotiaiden miesten 60 metrin aitajuoksun SE:tä 7,76.

Viime kesänä 19-vuotiaiden 100 ja 200 metrin Suomen mestaruudet voittanut Louko ei yllättynyt vauhdistaan Hipposhallin kiperissä kaarteissa.

– Suorat menivät hyvin, mutta kaarteet olivat aika tiukat 150 metrin juoksuun. Ei meinannut millään onnistua, Louko tunnusti.

– Aika ei ollut yllätys. Olen treeneissä juossut aika hyvin ja tuohon jäi parantamiseen varaa nimenomaan kaarteisiin.

Lisäksi Lappeenrannan Urheilu-Miesten Perttu Aakko kellotti kovan ajan 17,29. Aakon aika on 16-vuotiaiden poikien kaikkien aikojen paras hallitulos.

Kempas oli myös hurjana

Kempas avasi kautensa Hipposhallin kaksipäiväisissä kilpailuissa vahvasti voitettuaan avauspäivänä 60 ja 300 metrin juoksut ennätyksillään 7,54 ja 38,99. Sunnuntaina Kempas rikkoi 150 metrillä halliratojen naisten SE:n. Se ei juoksijaa yllättänyt.

– Ei Suomen ennätys yllätyksenä tullut. Harjoituksissa on otettu 150 metrin vetoja testeinä ja niiden perusteella tiesin, että se voisi mennä. Ei SE varsinaisena tavoitteena kuitenkaan ollut, Kempas sanoi.

Lisäksi Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Ilari Manninen avasi kilpailukautensa 60 metrin aitajuoksussa ajalla 7,81. Mannisen aika on talven kotimainen kärkitulos.

Toinen hurja 60 metrin tulos nähtiin Lappeenrannan Urheilu-Miesten Rasmukselta. Hän sivusi Hipposhallissa Lakan 11 vuoden takaista 19-vuotiaiden 60 metrin aitajuoksun halliratojen Suomen ennätystä 7,76. Vehmaa teki ajan alkuerissä. Finaalia hän ei juossut.

– Ajatuksena oli hakea puhdas juoksu kauden ensimmäiseen kilpailuun. Tuo oli hyvä avaus. Katsoin, ettei kannata avata kautta kahdella juoksulla, kun edellisestä kilpailusta on puoli vuotta, Vehmaa sanoi.

19-vuotiaiden loppukilpailun voitti Rasmuksen kaksosveli Kasperi Vehmaa ajalla 8,05. Alkuerissä Kasperi juoksi veljensä perässä toiseksi ennätyksellään 7,85. Veljesten 60 metrin aitajuoksun alkueräajat ovat Suomen kaikkien aikojen kaksi parasta 18-vuotiaiden tulosta.

– Olin juuri flunssassa, joten ei ollut vielä ihan paras päivä. Kuten ei ollut Tampereellakaan, Kasperi kommentoi tuloksiaan.

Lisäksi Lappeenrannan Urheilu-Miesten Kristiina Halonen pudotti Jyväskylässä hänen omissa nimissään olleen 600 metrin halliratojen Suomen ennätyksen aikaan 1.31,45. Edellinen SE harvoin juostulla matkalla oli 1.32,33 ja neljän vuoden takaa.

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Yleisurheilu