Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Koripallo

Miesten Korisliigassa uskomaton tilastointifarssi – Kokonainen peli pelataan uusiksi

koripallo
AOP

Suomen Koripalloliiton liittohallitus on kokouksessaan hyväksynyt Tampereen Pyrinnön valituksen miesten Korisliigan ottelusta Korihait-Pyrintö 30.12.2022, jonka myötä ottelu pelataan uudelleen.

Joukkueista kumpikaan ei tehnyt ottelusta vastalausetta. Jälkikäteen tallenteelta havaittiin useita lopputulokseen vaikuttavia virheitä pöytäkirjan ja tulostaulun suhteen. Sääntö- ja kurinpitoyksikkö käsitteli asian sen poikkeuksellisuuden vuoksi, jätti ottelun lopputuloksen voimaan, mutta määräsi Korihaille sakkoja ja neljälle ottelun toimitsijalle toimintatehtävän rajoittamisen yhteen otteluun.

Tampereen Pyrintö valitti asiasta Suomen Koripalloliiton liittohallitukselle, joka käsitteli asian kokouksessaan. Koripalloliiton liittohallitus kumosi sääntö- ja kurinpitoyksikön 7.1. tekemän päätöksen mitätöimällä pelatun ottelun tuloksen osalta ja määräämällä sen pelattavaksi uudelleen.

Uusintaottelu pelataan Uusikaupunki Areenalla tiistaina 24.1.2023 kello 18.30.

Taustalla vakavia virheitä ottelutilastoissa

Tapahtunutta tarkasteltaessa huomattiin, että Pyrinnön LJ Thorpen kahden pisteen kori oli jäänyt merkitsemättä ottelun tilastoihin. Pyrinnön ilmoituksen jälkeen Koripalloliitto on selvittänyt automaattikameroiden videotallenteelta sekä ottelupöytäkirjasta ja tilastojen pelitapahtumien kulusta seitsemän ottelutilanteeseen vaikuttavaa virhettä ottelun ensimmäisellä puoliajalla ottelupöytäkirjassa, tilastoissa sekä tulostaululla.

Videotallennetta, ottelupöytäkirjaa ja tilastojen pelitapahtumien kulkua vertaamalla voidaan todeta ottelun puoliaikatuloksen olevan ottelutapahtumien perusteella 40-41 Tampereen Pyrinnölle, kun taas tulostaululla, pöytäkirjassa ja tilastoissa puoliaikatulos on 42-39 Korihaille.

Lisäselvityksissä huomattiin myös, että tilastoinnissa oli ollut jo aiemminkin ottelun aikana virheitä, mutta ne olivat korjaantuneet pelin edetessä. Thorpen korin merkitsemättä jättäminen nousi kuitenkin ratkaisevaan asemaan, koska sen jälkeen tilastointi ei enää korjaantunut.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Koripallo