Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Talviurheilu

Mountain Gazette: Yhdysvaltalainen mestarifreestylehiihtäjä menehtyi lumivyöryssä

Kyle Smaine entinen freestylehiihtäjä USA
AOP

Yhdysvaltalaismedia Mountain Gazette -media kertoi maanantaina suru-uutisen freestylehiihtäjä Kyle Smainen kuolemasta.

Yhdysvaltalaismedia Mountain Gazette -media kertoi maanantaina, että yhdysvaltalainen freestylehiihtäjä Kyle Smaine on kuollut lumivyöryssä Japanissa. 31-vuotias Smaine oli hiihtämässä Ikon Passin ja Nagano Tourismin järjestämällä markkinointimatkalla. Mukana olivat myös Gazeten vanhempi valokuvaaja Grant Gunderson sekä toinen ammattihiihtäjä Adam Ü, jotka kertoivat onnettomuudesta.

Ü kertoi Gazeten artikkelissa, että kolme hiihtäjää olivat vapaalaskemassa sunnuntai-iltapäivänä.

– Se oli matkamme viimeisen päivän viimeinen lasku. Meillä ei ollut kameravarusteita mukana. Olimme laskemassa huvin vuoksi, Ü kertoo.

Ensimmäisen laskun jälkeen Gunderson lähti takaisin lomakeskukseen. Ü ja Smaine menivät toiselle laskulle. Huipulla Ü ja Smaine törmäsivät ryhmään itävaltalaisia hiihtäjiä. Smaine ja Ü hiihtivät samaa reittiä kuin edellislaskussaan. Itävaltalainen ryhmä päätti hiihtää hieman eri reittiä.

Tapahtumaketju alkoi, kun Smaine ja Ü olivat vaihtamassa murtomaavarusteitaan lasketteluvarusteisiin. Ensimmäinen jäsen itävaltalaisryhmästä liittyi heihin. Toinen itävaltalaishiihtäjä laukaisi lumivyöryn hiihtäsessään kohti kolmikkoa.

– Näimme sen tulevan. Kuulimme halkeilun. Tajusimme, että se on iso. Aloimme paeta ja sitten saimme osuman, Ü kertasi kauhunhetkiä.

Ü hautautui 1,5 metrin syvyyteen noin 25 minuutin ajaksi. Ü onnistui poistumaan onnettomuuspaikalta omin jaloin, ihmeen kaupalla vahingoittumattomana.

Itävaltalaisten hiihtäjien nimiä ei ole kerrottu. Lähellä liikkui sattumalta myös kaksi lääkäriä. He riensivät paikalle ja osallistuivat pelastustöihin. Ü kertoi myös, että ryhmä antoi elvytystä itävaltalaiselle hiihtäjälle kunnes he julistivat tämän kuolleeksi. Pian sen jälkeen he kertoivat myös, että toinen uhri, Smaine, ei reagoinut.

Smaine menestyi hienosti ammattilaisurallaan. Hänen suurimmaksi saavutuksekseen jäi kultamitali halfpipessä freestylehiihdon ja -lumilautailun MM-kisoissa vuonna 2015.

Lähde: Mountain Gazzette

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Talviurheilu