Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit.com mainos iso

Muut

Suomen Urheiluliitto julkaisi alkaneen kauden valintakriteerinsä – Edessä tiukka kisa kisapaikoista

Olympiastadion Helsinki
AOP

Suomen Urheiluliitto SUL julkaisi alkaneen kauden arvokisojen valintajärjestelmänsä. Yleisen sarjan osalta kesän huipentavat kesäkuinen EM-joukkuekilpailu Chorzówissa Puolassa ja MM-kilpailut Unkarin Budapestissa elokuussa sekä parayleisurheilun MM-kilpailut heinäkuussa Ranskan Pariisissa.

Alle 23-vuotiailla on EM-kilpailut Espoon Leppävaaran stadionilla, alle 20-vuotiaiden EM-kilpailut ovat Jerusalemissa Israelissa ja alle 18-vuotiaille on tarjolla Euroopan Nuorten olympiafestivaalit Mariborissa Sloveniassa.

– Tiivis kausi on luvassa arvokisojen ja maaotteluiden suhteen. Yleisen sarjan vammattomien maajoukkuetapahtumia on peräti neljä: PM-kilpailut, Euroopan joukkuemestaruuskilpailut, MM-kilpailut ja Ruotsi-ottelu. Näiden lisäksi kilpaillaan erityisesti kevään ja syksyn aikana lajikohtaisissa arvokilpailuissa, Suomen Urheiluliiton SUL:n General Manager Tuomo Salonen kiteyttää.

– Euroopan joukkuemestaruuskilpailuissa Suomi kilpailee korkeimmassa kategoriassa, joten vastassa ovat Euroopan suurten yleisurheilumaiden parhaat urheilijat. Juhannuksena käytävät kolmipäiväiset kilpailut ovatkin mielenkiintoinen kokonaisuus ja eurooppalaisittain äärimmäisen kova kilpailu.

MM-kisoihin yhä useampi Kansainvälisen yleisurheiluliiton WA:n rankingin perusteella

Unkarin Budapestin MM-kilpailuihin Suomen joukkue valitaan useassa osassa. Kisapaikan voi varmistaa rikkomalla tulosrajan tai nousemalla joukkueeseen WA:n rankingin kautta.

– Tulosrajat ovat kovia kaikissa lajeissa. Suuntauksena on, että edellisvuoteen verrattuna taas hiukan suurempi osa MM-kilpailuihin pääsevistä urheilijoista saa paikkansa rankingin kautta. Siten on luonnollista, että suurin osa myös Suomen MM-joukkueesta vahvistuu vasta rankingaikaikkunan sulkeuduttua, Salonen sanoo.

WA:n ranking sulkeutuu MM-kisojen tuloksenteon osalta heinäkuun lopussa ja maratonin ja 35 kilometrin kävelyn osalta jo toukokuun lopulla.

Universiadeihin kiinnostus ilmoitettava 17.3. mennessä

Kesän arvokisaohjelmassa ovat myös Universiadit, jotka yleisurheilun osalta kilpaillaan 1.-6. elokuuta Kiinan Chengdussa.

– Universiadeista kiinnostuneiden urheilijoiden tulee ilmoittaa kiinnostuksestaan 17.3.2023 mennessä valintajärjestelmästä löytyvän linkin kautta, SUL:n valmennuksen ja koulutuksen johtaja Jarkko Finni kertoo.

– Universiadit ovat samaan aikaan Lahden Kalevan kisojen kanssa, joten molempiin osallistuminen ei onnistu. Universiadit ovat hieno arvokilpailu, mutta urheilijan on syytä huomioida, että Kalevan kisoissa on jaossa tärkeitä rankingpisteitä erityisesti kesän 2024 EM-kisoja ajatellen.

Espoon kotikisoihin iso ja tasokas joukkue

Espoon nuorten EM-kilpailut kilpaillaan Leppävaaran stadionilla 13.-16. heinäkuuta. Kilpailut alkavat maantiekävelyillä jo 12. heinäkuuta. Joukkueeseen valitaan korkeintaan kolme tulosrajan rikkonutta urheilijaa per laji, ja heille korkeintaan yksi kotiin jäävä varaurheilija. Tulosrajoina käytetään Euroopan yleisurheiluliiton EA:n tulosrajoja.

– Lajeihin, joissa ei ole yhtään tulosrajan rikkonutta urheilijaa, Suomella on kisojen isäntämaana oikeus nimetä yksi osallistuja. Valintamahdollisuutta käytetään, mikäli urheilija tai viestijoukkue on rikkonut SUL:n asettaman minimirajan, SUL:n nuorten huippu-urheilun valmennuspäällikkö Eeva Kantomäki kertoo.

– EM-kisoihin on Suomelle rakentumassa iso ja tasokas joukkue, jossa on mukana jo aiemmin junioreiden EM- ja MM-kisoissa ja nuorten EM-kisoissa menestyneitä urheilijoita. Myös alle 20-vuotiaiden EM-kisoihin on luvassa hyvänkokoinen joukkue, ja mitalikandidaatteja löytyy sieltäkin.

Näkymä kuuden joukkoon kriteerinä parayleisurheilun MM-valinnoissa

Parayleisurheilun MM-joukkueeseen valitaan urheilijat, joilla katsotaan olevan edellytykset sijoittua kuuden parhaan joukkoon kilpailun lajiohjelmassa olevassa yksilölajissa. Joukkueeseen valitaan myös urheilijat, joilla katsotaan olevan edellytyksiä saavuttaa maapaikka Pariisin Paralympialaisiin 2024.

SUL:n parayleisurheilun lajivalmentajan Mikko Peltosen mukaan menestysedellytysten arvioinnissa huomioidaan erityisesti viime ja kuluvan vuoden maailmantilasto 28. toukokuuta asti.

– Joukkueeseen voidaan valita myös nousujohteisessa kehitysvaiheessa olevia urheilijoita, joilla arvioidaan olevan edellytyksiä mitalitason urheilijoiksi tulevissa MM- tai paralympiakisoissa. Suomen MM-joukkueen runko muodostuu kuitenkin kokeneista EM-, MM- ja paralympiatason menestyjistä, Peltonen sanoo.

Valintakriteerit ovat selvät

Valintajärjestelmä noudattaa SUL:n yleisiä valintaperusteita vuosille 2021-2024. Yleisten valintaperusteiden ja kilpailukohtaisesti tähän valintajärjestelmään kirjatun lisäksi on erityisesti huomioitava seuraavat yleiset ehdot.

1. Yleisen sarjan sisä- ja ulkoratojen EM- ja MM-kilpailuihin valittavien urheilijoiden tulee:

a) olla valintapäivään mennessä allekirjoittanut urheilijasopimuksensa (valmennustukiurheilijat); tai

b) valinnan yhteydessä allekirjoittaa arvokilpailusopimus (muut kuin valmennustukiurheilijat)

Tämän kohdan laiminlyöminen voi estää urheilijan valinnan, ilmoittamisen tai osallistumisen arvokilpailuun.

2. Muiden kuin 1. kohdassa mainittujen arvokilpailujen kohdalla valittavien urheilijoiden tulee noudattaa joukkueen urheilijoille tiedoksi annettuja yleisiä ehtoja – sekä mahdollisia urheilijan kohdalla voimassa olevia urheilijasopimuksen tai arvokilpailusopimuksen ehtoja. Tämän kohdan laiminlyöminen voi estää urheilijan valinnan, ilmoittamisen tai osallistumisen arvokilpailuun.

3. Kaikkiin arvokilpailuihin valittavien urheilijoiden tulee olla suorittanut vähintään toinen antidoping-koulutuksista: Suomen urheilun eettisen keskuksen SUEK:n Puhtaasti Paras -koulutus tai EA:n I Run Clean -koulutus.

Koulutussisällön uusiutuessa tai suoritetun koulutuksen voimassaolon umpeutuessa tulee koulutus uusia viivytyksettä. Kaikkiin EA:n hallinnoimiin arvokilpailuihin on vaatimuksena voimassa oleva I Run Clean -koulutus.

4. Korona-pandemian johdosta vaatimukset korona-rokotesuojasta ja korona-testauksista voivat muuttua lyhyelläkin varoitusajalla. Yleisehtoina valintajärjestelmän osalta noudatetaan seuraavaa:

a) Arvokilpailuihin saatetaan edellyttää korona-rokotesuojaa kilpailunjärjestäjän, kattojärjestön, kohdemaan tai SUL:n toimesta. Urheilijan valinta ja osallistuminen arvokilpailuihin voi estyä, ellei rokotesuoja ole vaaditulla tavalla hoidettuna ajoissa.

b) Korona-testauksen kulut tulevat osallistujien maksettavaksi valintajärjestelmässä ilmoitetulla tavalla. Urheilijat kattavat omista korona-testeistään aiheutuvat kulut, ellei toisin kilpailukohtaisesti ilmoiteta. SUL kattaa korona-testien kulut arvokilpailujoukkueeseen nimetyn joukkueenjohdon, valmennuksen ja asiantuntijoiden osalta.

Korona-testien kulut ovat kuitenkin omakustanteiset aina silloin, kun ne aiheutuvat rokotesuojan vajauksesta eli ylimääräisinä kuluina verrattuna rokotettuihin.

5. Yleisen sarjan arvokilpailuihin ja maaotteluihin valitaan lähtökohtaisesti vain 2005-syntyneitä ja tätä vanhempia urheilijoita. Poikkeavia ratkaisuja voidaan tehdä kilpailukohtaisesti Team Finlandin GM:n päätöksellä huomioiden tilanne ja valinta-asia kokonaisuudessaan.

Nuorten sarjojen arvokilpailuihin ja maaotteluihin valitaan vain kyseisen sarjan urheilijoita, ellei toisin ole kilpailukohtaisesti valintajärjestelmässä ilmoitettu. 19-sarjan kilpailuihin valitaan siis 2004-2005 -syntyneitä, mutta ei tätä nuorempia ja niin edelleen.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Koripallo

Mainos

Formula 1

Mainos

Ralli

Mainos

Tennis

Mainos

Lentopallo

Lisää aiheesta Muut