Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Alennuskoodit - Bonuspanda.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi
Pussit.com mainos iso

Talviurheilu

Suomalaishiihtäjät jäivät alkueriin Toblachin maailmancupissa: “Aika vaikeeta oli”

Joni Mäki Maastohiihto
AOP

Suomalaishiihtäjien vauhti ei riittänyt alkueristä jatkoon Italian Toblachin maailmancupissa.

Toblachin maailmancupissa hiihdettiin perjantaina vapaan sprintit. Suomalaisten vauhti ei riittänyt alkueriä pidemmälle. Erityisesti suomalaismiesten karsinnat sujuivat lupaavasti, mutta erävaiheessa meno oli tahmeaa.

Maajoukkuevalmentaja Ville Oksanen oli pettynyt suomalaisten alkuerähiihtoihin. Oksasen mukaan taktiset valinnat erävaiheessa maksoivat suomalaisille asetelmia ja koituivat lopulta suomalaishiihtäjien kohtaloksi. Taktisten valintojen lisäksi Oksanen ei nähnyt suomalaisten virettä tänään riittävän hyvänä.

Erityisen harmittava alkuerä hiihto nähtiin Joni Mäeltä, joka oli karsinnassa upeasti toiseksi nopein. Erävaiheessa Mäen sauva kuitenkin katkesi harmittavasti, eikä mies pystynyt taistelemaan tosissaan välieräpaikasta.

– Jonilla harjoituskausi itsessään oli aika rikkonainen. Oli paljon sairastelua ja vähän loukkaantumisia. Se tuo painetta harjoitella kovin ja hyvin niinä hetkinä kun pystyy harjoittelemaan ja se taas puolestaan lisää kuormitusta, Oksanen kommentoi harmistuneena Mäen tilannetta TV-haastattelussa.

Karsinnan mukaan Mäki oli Italiassa todella hyvässä vireessä, joten erävaiheen harmittava sauvan katkeaminen jäi harmittamaan. Mäki sai uuden sauvan nopeasti katkenneen tilalle, mutta varasauvan kanssa hiihto ei lähtenyt enää hyvin sujumaan.

– Näin jälkikäteen ajateltuna niin turhan pieneen väliin koitin tuikata ja sauva meni poikki. Siinä olisi pitäny malttaa. Aika vaikeeta oli, Mäki kommentoi hiihtoaan.

Toblachin maailmancup jatkuu lauantaina 10 kilometrin väliaikalähtökilpailulla ja huipentuu sunnuntaina 4×7,5 kilometrin viesteihin.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Talviurheilu