Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Muut

Amerikkalaisen jalkapallon Vaahteraliigan Helsinki Wolverines lähtee uusille linjoille: “Tavoite ei ole voittaa mestaruutta hinnalla millä hyvänsä”

amerikkalainen jalkapallo
AOP

Kaudella 2022 amerikkalaisen jalkapallon Vaahteraliigassa kolmannelle sijalle yltänyt Helsinki Wolverines on uudistamassa toimintaansa kovalla kädellä. Päävalmentajan paikan ottanut Pekka Lamminsalo on kerännyt uuteen valmennustiimiinsä kymmenen valmentajan nimet.

Amerikkalaisen jalkapallon Vaahteraliigassa Helsinki Wolverinesia kolmen edellisen kauden ajan valmentanut Michel Mattingly kertoi vuoden 2022 lopulla siirtyvänsä itävaltalaisen Austrian Football Leaguessa pelaavan Graz Giantsin ruoriin. Mattinglyn kausilla helsinkiläiset ylsivät kertaalleen Vaahteramaljaan (2020) ja seuraavilla kausilla sarjan viidenteen ja kolmanteen sijaan.

Kaudella 2023 päävalmentajan roolin ottaa Pekka Lamminsalo, joka lähtee rakentamaan menestystä pitkän tähtäimen suunnitelmalla. Lamminsalo on johdattanut 2000-luvulla Wolverinesin naisten joukkueen neljä kertaa Suomen mestaruuteen vuosina 2017-2020. Näin Lamminsalo linjaa seuran sekä nyt miesten vaahteraliigajoukkueen uutta suuntaa:

– Tavoite ei ole voittaa mestaruutta hinnalla millä hyvänsä. Tavoitteena on rakentaa joukkue sellaiseen asemaan, jossa pystymme olemaan pitkäjänteisesti kilpailullisia ja pitkässä juoksussa voittamaan useita mestaruuksia.

– Jotta tuohon tavoitteeseen pääsemme, tulee mielestäni joukkueelle rakentaa kestävä paikallinen pelaajapohja. Lisäksi tulee päätöksenteon olla pitkäjänteiseen tekemiseen pohjautuvaa, eikä yksittäiseen kauteen liikaa keskittyvää.

Tulevalle vaahteraliigakaudelle Lamminsalo on kerännyt ympärilleen kymmenen hengen valmennustiimin, joista ainoastaan kolme oli mukana edellisen syksyn pronssijoukkueessa. Jukka Finni jatkaa hyökkäyksessä OL-valmentajana ja myös Mattinglyn tiimissä mukana olleet Ilari Lehterä ja Ville Heliö jatkavat uusissa rooleissaan.

Tuoreina valmentajina mukaan on saatu henkilöitä, joilla on muun muassa pelaajataustaa Wolverines-joukkueissa aiemmilta vuosilta.

– Rakentaessani valmennustiimiä, pyrin koko prosessin ajan pitämään joukkueemme arvot mielessä ja että valmennustiimi heijastaisi näitä mahdollisimman hyvin.

– Etenkin halusin ihmisiä, jotka ovat tiimipelaajia ja jotka omaavat kasvuhakuisen ajattelutavan. Jenkkifutiskokemus oli toisarvoista, koska uskon, että nykyosaamisen sijaan tärkeämpää on, miten nopeasti pystymme kehittymään tiiminä. Tällä jengillä on koen, että on hyvä ryhtyä töihin!, Lamminsalo painottaa.

Wolverinesin valmennustiimi kaudelle 2023

Pekka Lamminsalo, HC & OC
Joonas Kolunsarka, DC
Oskari Drockila, QB
Marcus Siiskonen, WR
Ilari Lehterä, RB
Jukka Finni, OL
Antti Korhonen, OL
Noam Calvache, DL
Ari Päivärinta, LB
Jauaries Loyola, DB
Ville Heliö, AC

Myös ensimmäinen pelaajakiinnitys

Yhdysvaltalainen puolustuksen tukimies Alvin Reels junior pelaa kaudella 2023 Wolverines-puolustuksessa. Kausi tulee olemaan miehen kolmas Vaahteraliigassa. Reels junior liittyi Helsinki Wolverinesin miehistöön viime kesänä kauden lopulla paikkaamaan joukkueen jenkkipelaajien loukkaantumissumaa.

29-vuotias yhdysvaltalainen ehti pelaamaan helsinkiläisten mukana kaksi runkosarjan ottelua napaten niissä kuusi taklausta ja yhden syötönkatkon. Välieräpelissä Reels junior oli joukkueensa tehokkain taklaaja 8,5 pysäytyksellään.

Reels junior saapui ensimmäisen kerran Suomeen kaudella 2021, jolloin joukkueena oli Porvoon Butchers. Porvoolaisten paidassa Reels keräsi kahdeksassa pelissään 35.5 taklausta, kaksi pelinrakentajan säkitystä sekä yhden syötönkatkon olleen joukkueensa toiseksi tehokkain taklaaja.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Muut