Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Yleisurheilu

Seiväshyppysensaatio Armand Duplantisilla selvä missio tuleville vuosille: “Tiedän, että pystyn siihen”

Armand Duplantis oli miesten seipäässä paras.
AOP

Seiväshypyn ruotsalaissensaatio Armand Duplantis haluaa testata rajojaan tulevaisuudessa vieläkin enemmän.

Ruotsalainen Armand Duplantis on voittanut urallaan oikeastaan jo kaiken mitä voitettavissa on. Amerikkalaissyntyisen ruotsalaisen palkintokaapista löytyy jo olympiakulta, kaksi Euroopan mestaruutta sekä maailmanmestaruus. Duplantis on myös timanttiliigan hallitseva mestari ja pitää halussaan niin sisä- kuin ulkoratojen maailmanennätyksiä.

Hidastamassa ruotsalaistähti ei kuitenkaan ole vaan miehen katseet ja tavoitteet ovat jo tiukasti tulevissa koitoksissa.

– Jos ajattelisin pelkästään mitaleja, menettäisin koko pointin siinä, mitä kaikki merkitsee ja mitä olen pyrkinyt saavuttamaan. Olen aina yrittänyt puskea itseäni ja kokeilla mahdollisuuksien rajoja.

– Juuri nyt korkeudet ovat minulle tärkeämpiä. Haluan nähdä kuinka korkealle voin hypätä.

Kiire nuorella ruotsalaisella ei vielä varsinaisesti ole. Vasta 22-vuotias Duplantis silmäilee jo 2024 Ranskan sekä 2028 Los Angelesin olympialaisia.

– Ehkä en ole riittävän matemaattinen tietääkseni mikä todellinen rajani on tai mikä on edes mahdollista, mutta tiedän, että voin hypätä korkeammalle.

Duplantis paransi ranskalaisen Renaud Lavillenien maailmanennätystä vuonna 2020. Tämän jälkeen ruotsalainen on parantanut vielä omaa maailmanennätystään neljästi. Viimeisimpänä hän paransi sitä 6.21 metriin Eugenen MM-kisoissa viime kesänä. Miehen katseet ovat kuitenkin jo uusissa ennätyskorkeuksissa:

– Haluaisin hypätä 6.30m. En koska se on rajani tai mitään vaan vain koska se kuulostaa siistiltä.

Lähde: BBC Sport

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Yleisurheilu