Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Yleisurheilu

Alisa Vainio rikkoi lähes 30 vuotta vanhan SE:n! Häkeltynyt urheilija teki poikkeuksellisen tempun

Alisa Vainio pitkien matkojen juoksu
AOP

Alisa Vainio oli häkeltyneissä tunnelmissa rikottuaan maratonin vanhan SE:n. Vainio aloitti kilpailun todella kovaa, mutta osasi hidastaa vauhtia ensimmäisen kympin jälkeen ja juoksi kypsällä juoksulla itsensä historiankirjoihin.

Alisa Vainio on rikkonut Ritva Melenderin lähes kolmekymmentä vuotta sitten juokseman maratonin Suomen Ennätyksen. Vainion aika Sevillassa juostussa maratonissa oli 2.27.26, joka rikkoi vanhan ennätyksen 2.28.00 34 sekunnilla.

Omaa aiempaa ennätystään Vainio paransi minuutilla ja 15 sekunnilla. Aiempi ennätys syntyi maratonilla joulukuussa.

Upealla juoksullaan Vainio oli alkuvauhtinsa perusteella rikkomassa jopa Pariisin olympiarajaa, mutta vielä se jäi haaveeksi. 2.26.50, joka on olympialaisten tulosraja, on mahdollista rikkoa vielä noin puolentoista vuoden ajan, joten jos kehitys jatkuu samanlaisena, on se mahdollista tehdä.

Ennätysjuoksullaan Vainio rikkoi kuitenkin Budapestin EM-kisojen tulosrajan 2.28.00.

Isoja vastoinkäymisiä viime vuosina kokenut Vainio on palannut ryminällä eurooppalaiseen maratonkärkeen. Viime kesän Oregonin MM-kisoissa Vainio oli 16:s ajalla 2.30.29.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Yleisurheilu