Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Alennuskoodit - Bonuspanda.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi
Pussit.com mainos iso

Yleisurheilu

Wilma Murto hyppäsi EM-kultaa – “Ei ollut mikään yhden kilpailun kikka”

Wilma Murto voitti EM-kultaa Istanbulissa
AOP

Wilma Murto avasi Suomen EM-hallien mitalitilin voittamalla seiväshypyn EM-kultaa lauantaina Istanbulissa.

Wilma Murto hyppäsi Euroopan mestariksi Istanbulin EM-halleissa kauden parhaalla tuloksellaan 480.

– En ollut ihan niin varmoilla pohjilla tähän kisaan tullessa, mutta kisan edetessä oma arvokisavire alkoi kuitenkin löytymään ja olen iloinen ettei se ollut mikään yhden kisan kikka. Todella tyytyväinen olen ja koen, että pystyin tänään venymään, Murto iloitsi kisan jälkeen Ylen haastattelussa.

Murto on myös hallitseva ulkoratojen Euroopan mestari. Münchenissa EM-kulta irtosi tuloksella 485.

Suomalainen aloitti kilpailunsa korkeudesta 445. Kaikki korkeudet 475 saakka ylittyivät helposti ensimmäisellä yrittämällä. 475 vaati kuitenkin kaikki kolme hyppyä, mutta Murto selvitti sen kolmannellaan vakuuttavasti.

EM-kulta ratkaistiin lopulta kahden kauppana, kun korkeuteen 480 jatkoi Murron lisäksi ainoastaan Slovenian Tina Šutej.

Murto varmisti kullan hypättyään voittokorkeuden ensimmäisellä yrittämällä. Kisassa ainoana kilpailijana mukana vielä ollut Šutej oli pakotettu siirtämään kaksi jäljellä olevaa yritystään korkeuteen 485. Tästä korkeudesta ei enää ylityksiä nähty, joten 24-vuotias Murto kruunattiin kilpailun voittajaksi.

– Perushyvää ja rytmikästä, sellaista mitä osaan. Vikoissa hypyissä vaihdoin jäykempään seipääseen ja se oli aika iso voitto mulle, Murto kuvaili kilpailun hyppyjään.

Murto on nyt historiallisesti ainoa suomalainen yleisurheilija, joka on pystynyt voittamaan Euroopan mestaruuden niin ulkoradoilla kuin myös hallissa.

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Yleisurheilu