Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Alennuskoodit - Bonuspanda.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi
Pussit.com mainos iso

Ralli

HS: Menestynyt suomalainen rallikartanlukija tuomittiin veropetoksesta huomattavaan rangaistukseen

Miikka Anttila entinen rallikartanlukija
AOP

Pirkanmaan käräjäoikeus on tuominnut yhden Suomen tunnetuimmista rallikartanlukijoista, Miikka Anttilan, vuoden ja neljän kuukauden vankeuteen törkeästä veropetoksesta. Vankeusrangaistus määrättiin ehdollisena.

Helsingin Sanomat kertoi artikkelissaan, että entinen rallikartanlukija Miikka Anttila salasi vuosina 2015, 2017 ja 2018 saamiaan menestyspalkkioita Verohallinnolta. Koska Anttila ei ilmoittanut yhteensä 612 000 euron palkkioista, hän vältti veroja noin 331 500 euroa. Petoksen tultua ilmi Anttila maksoi verot vuosilta 2015 ja 2018.

Kun oikeuteen mentiin, verovelasta oli maksamatta vielä lähes puolet eli noin 164 000 euroa. Oikeudessa Anttila tunnusti epäillyn rikoksen ja myönsi verottajan 164 000 euron korvausvaatimuksen oikeaksi. Vankeusrangaistus määrättiin ehdollisena Anttilan aiemman nuhteettomuuden vuoksi.

Rikosten tekoaikaan Anttila toimi MM-sarjan menestyjiin kuuluneen rallikuljettajan Jari-Matti Latvalan kartturina. Vuonna 2015 Latvala ja Anttila sijoittuivat MM-hopealle, vuosina 2017 ja 2018 neljänneksi. Myös Latvalan tulot ovat tutkinnassa. Joulukuussa Latvala kertoi selvinneensä veroveloistaan, jotka nousivat peräti 4,5 miljoonaan euroon.

Lempäälässä asuva Anttila on ollut koko ajan verovelvollinen Suomeen. Poliisin esitutkinnassa Anttila kiisti syyllistyneensä rikokseen. Kartanlukijana hän oli sopimussuhteessa Latvalan kuljettajaoikeudet omistaneen manageriyhtiö Buag AG:n kanssa, joka markkinoi kaksikon palveluita ja hoiti sopimusasiat kaksikon edustamien Volkswagen- ja Toyota-tallien suuntaan.

Tallit maksoivat Anttilan ja Latvalan palkkiot Buagin kautta Latvalan erilliselle palkkiotilille ranskalaiseen Société Générale S.A. -pankkiin. Latvala puolestaan siirsi Anttilalle tämän osuuden palkkioista.

Vuodesta 2015 alkaen Anttila sijoitti rallimenestyksen tuomat palkkiot Vakuutusosakeyhtiö Henki-Fennian varainhoitovakuutukseen. Pääomasta olisi pitänyt maksaa verot ennen sijoitusta.

Anttila ei tehnyt mielestään väärin

Poliisikuulusteluissa Anttila kiisti rikkoneensa lakia.

– Olen ollut siinä uskossa, että varoista maksetaan verot siinä vaiheessa, kun varoja nostetaan sijoituksesta.

– Valitsin suomalaisen vakuutusyhtiön, koska uskoin, että jos teen virheen esimerkiksi juuri verotuksen kanssa, tulee se ilmi, koska vakuutuksesta menisi tieto verottajalle ja voisin korjata virheen, mies kertoi.

Anttilan mukaan hän sai harhaanjohtavaa tietoa sijoittamisesta.

– Kun olen keskustellut sijoitusvakuutustuotteesta, en ole ymmärtänyt, että siihen aikaan ympärilläni oleva lähipiirini ja lähimmät työtoverini ovat olleet rajoitetusti verovelvollisia Suomeen, joten heidän verokohtelunsa on ollut erilainen kuin minulla.

Anttilalla on ollut puheidensa mukaan hyvät tarkoitusperät.

– Sijoituksen tarkoituksena oli säilyttää varat turvassa, saada niille järkevää kasvua, sekä olla perheelle turvana, jos minulle sattuu vakava tapaturma rallissa.

Lähde: Helsingin Sanomat

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Ralli