Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Yleisurheilu

Korkeushypyn mullistanut Dick Fosbury on kuollut

Dick Fosbury on kuollut 76-vuotiaana
AOP

Korkeushypyn pysyvästi mullistanut Dick Fosbury on kuollut. Legendaarinen korkeushyppääjä oli kuollessaan 76-vuotias.

Miehen entinen agentti, Ray Schulte, kertoi suru-uutisen Instagramissa maanataina.

– Minun on erittäin raskain sydämin julkaistava uutinen, että pitkäaikainen ystävä ja asiakas Dick Fosbury menehtyi rauhallisesti nukkuessaan varhain sunnuntaiaamuna lyhyen lymfooman uusiutumisen jälkeen.

Fosbury mullisti korkeushypyn pysyvästi vuoden 1968 olympialaisissa. Yhdysvaltalainen Fosbury voitti Mexico Cityssa olympiakultaa historiallisesti kehittämällään Fosbury Flop -tekniikalla.

Fosbury oli ensimmäinen korkeushyppääjä, joka hyppäsi olympialaisissa selkä edellä. Tekniikka, jota nykypäivänä käytetään korkeushypyn huippu-urheilussa poikkeuksetta. Fosburya ei enää vuoden 1968 jälkeen nähty olympialaisissa, mutta miehen kehittelemä hyppytekniikka jäi lopullisesti elämään.

– Se näytti aluksi vähän oudolta, mutta se tuntui niin luonnolliselta. Kuten kaikki hyvät ideat, sitä vain ihmettelee, miksei kukaan ollut keksinyt sitä ennen minua, Fosbury kommentoi tekniikkaansa The Guardianille vuonna 2012.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Yleisurheilu