Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Koripallo

Korisliigan Karhubasket vaihtoi laitahyökkääjää – Taustalla epäonninen tapahtumaketju

Dikembe Dixson laituri Karhubasket
AOP

Miesten Korisliigassa pelaava Karhubasket on solminut 1+1-vuotisen pelaajasopimuksen 26-vuotiaan Dikembe Dixsonin kanssa. Laituri saapuu Suomeen Italiasta Lega Basket Serie A:n Happy Casa Brindisin joukkueesta. Sopimuksen optiovuosi kuuluu seuralle. Myös pelaajalla on kesällä mahdollisuus siirtyä nimettyihin Euroopan pääsarjoihin.

Laitahyökkääjä Dikembe Dixson pelasi Yhdysvaltain NCAA:ssa yliopistokoripalloa kaudet 2015-2018 Illinois-Chicagon joukkueessa. Kaikkien kolmen kauden ajan hän kuului joukkueensa avausviisikkoon. Viimeisellä yliopistokaudella 2017-2018 Dixson teki keskiarvoiksi 32 ottelussa 14,2 pistettä, 3,5 levypalloa ja 1,3 riistoa. Peliaikaa ottelua kohden tuli 29 minuuttia.

Dixsonin ammattilaisura alkoi NBA G -liigassa, jossa kaudella 2018-2019 kertyi 12 ottelua. Samalla kaudella ura jatkui Libanonissa. Kaudella 2019-2020 Dixson pelasi Brasiliassa ja kaudella 2021-2022 hän pelasi 24 ottelua Sveitsin liigaa BBC Monthey-Chablais’n joukkueessa, tilastoilla 16,8 pistettä, 5,7 levyriä ja 1,0 syöttöä. Hän ehti pelata samalla kaudella myös kahdeksan ottelua Luxemburgin liigaa.

Tämän kauden Dixson aloitti Italian Lega Basket Serie A:n Happy Casa Brindisin joukkueessa, jossa pelejä tuli Italian sarjassa kahdeksan kappaletta 2,3 pisteen ja 1,3 levypallon keskiarvolla ja Europe Cupissa kolme ottelua 4,3 pisteen ja 2,7 levypallon keskiarvolla.

Dixson saapuu Italiasta Kauhajoelle mahdollisimman pian ja on edustuskelpoinen FIBA Europe Cupissa sekä Korisliigassa heti, kun paperiasiat ovat kunnossa.

– Kun tieto Kuany Kuanyn pitkästä poissaolosta tuli meille, niin emme olleet ensin tuomassa uutta korvaavaa laituria enää joukkueeseen.

– Syy tähän oli se, että emme yksinkertaisesti uskoneet löytävämme enää sopivaa pelaajaa, joka on valmiiksi Euroopassa ja täydessä pelikunnossa, Karhubasketin päävalmentaja Janne Koskimies kertoo.

Dixsonin hankinta eteni vauhdikkaasti.

– Kuultuamme Dixsonin olevan mahdollisesti lähdössä Italiasta, niin aloimme kuitenkin harkitsemaan asiaa ja lopulta päädyimme tähän ratkaisuun. Dikembe pystyy ulottuvana ja atleettisena pelaajana täydentämään joukkuetta tuomalla meille lisää korilleajouhkaa 3-paikalle, ja on myös sopiva pelaaja puolustuskonseptiimme.

– Tärkeää oli myös se, että sopimus sisältää joukkueen option ensi kaudesta 2023-2024, joka helpottaa ensi kauden joukkueen rakentamista, Koskimes kertoo.

Laituri Kuanyn pelaajasopimus on purettu

Samalla Karhubasket tiedotti, että se on purkanut yhteisymmärryksessä laitahyökkääjä Kuanyn pelaajasopimuksen. Kuany pelasi oranssipaidoissa 12 Korisliigan kamppailussa ja teki niissä tilastoihin 7,5 pistettä, 2,1 levyriä ja 1,3 syöttöä. 11 FIBA Europe Cupin ottelussa Kuany teki keskiarvoiksi 11,5 pistettä, 2,5 levypalloa ja 1,1 syöttöä.

Kuany oli viikonloppuna johdattamassa kapteenina Etelä-Sudanin koripallon MM-kisoihin. Perjantaina Etelä-Sudan voitti Senegalin lukemin 83-75 ja jo tämä voitto sinetöi Etelä-Sudanin historiallisen MM-kisapaikan. Tuossa ottelussa Kuany teki vajaassa 17 minuutissa neljä pistettä, poimi neljä levypalloa ja jakoi kaksi syöttöä.

Lauantaina Etelä-Sudan voitti Kongon 82-61 ja kohtasi sunnuntaina karsintojen päätösottelussa Egyptin. Lauantaina Kuany huilasi, mutta sunnuntaina Egyptiä vastaan Kuany teki runsaan 30 minuutin peliajalla 22 pistettä, kun Egypti kaatui lukemin 97-77. Etelä-Sudan voitti karsintalohkonsa 11 voitolla ja kärsi ainoastaan yhden tappion.

– Kuany sai valitettavan diagnoosin alavartalovammasta juuri ennen maaottelutaukoa. Totaalista taukoa harjoittelusta ja pelaamisesta olisi pitänyt pitää ainakin neljä viikkoa. Ymmärrettävästi Kuanylla oli kova halu olla edustamassa maataan karsinnoissa kapteenin ominaisuudessa.

– Tämä ratkaisu kuitenkin vaaransi miehen terveyttä siinä määrin, että osapuolet päättivät yhteisymmärryksessä purkaa kauden loppuun saakka ulottuneet sopimuksen, Karhubasketin tiedotteessa todetaan.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Koripallo