Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Formula 1

Asiantuntija uskoo: Aston Martinilla yksi selvä kilpailuetu Red Bulliin nähden

Aston Martinilla yksi kilpailuetu Red Bulliin nähden
Pexels

David Croft uskoo, että Aston Martinilla on yksi selvä kilpailuetu Red Bulliin nähden, jonka ansiosta talli voi mahdollisesti vielä haastaa mestarisuosikkia.

Red Bull on ehdoton mestarisuosikki juuri alkaneelle F1-kaudelle. Talli nappasi kaksoisvoiton niin Bahrainissa kuin Saudi-Arabiassakin. Sky Sportsin F1-asiantuntija David Croft uskoo kuitenkin, että Aston Martinilla saattaa olla puolellaan etu, joka voi vielä tuoda “vihreän koneen” mukaan mestaruuskamppailuun.

Aston Martinin Fernando Alonso on ajanut molemmissa kauden kilpailuissa hienosti kolmanneksi. Vielä konkarikuski ei kuitenkaan ole päässyt tosissaan haastamaan Red Bull-autoja. Tähän Croft uskoo mahdollisesti tulevan vielä muutos.

Aston Martinilla on nimittäin käytettävänä huomattavasti enemmän tunteja tuulitunnellissa kuin Red Bullilla. Croft uskookin, että sen myötä tallilla on mahdollisuus kiriä Red Bullia kiinni vielä kauden aikana.

– Kauden edetessä he [Red Bull] saavat huomattavasti vähemmän tuulitunneliaikaa kuin Aston Martin, Croft huomautti.

Aston Martin sijoittui viime kaudella valmistajien sarjassa seitsemänneksi ja sai näin 100 prosentin tuulitunneliajan. Valmistajien sarjan voittanut Red Bull puolestaan sai vain 70 prosenttia, josta nipistettiin vielä 10 prosenttia kustannuskaton ylittämisen takia.

– Red Bull saa 70 prosenttia ajasta, mutta koska he olivat tuhmia ja ylittivät kustannusrajan, sitä vähennettiin vielä 10 prosenttia. He saavat siis vain 63 prosenttia.

– Aston Martinilla on siis 37 prosenttia enemmän tuulitunnelin CFD-aikaa. Se vastaa noin 120 tuulitunneliajoa kahdeksan viikon aikana.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Formula 1