Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi
Pussit.com mainos iso

Formula 1

Entiselle F1-maailmanmestarille hurjat sakot rasistisista kommenteista Lewis Hamiltonista

Nelson Piquet esitti rasistisia kommentteja Lewis Hamiltonista
AOP

Kolminkertainen Formula 1 -maailmanmestari, Nelson Piquet, on määrätty maksamaan viisi miljoonaa Brasilian realia eli noin 930 000 euroa rasististen ja homofobisten kommenttien esittämisestä.

70-vuotias Nelson Piquet käytti rasistista ja homofobista kieltä puhuessaan brittikuski Lewis Hamiltonista haastattelussa vuonna 2021. Brazilialainen Piquet pyysi jälkeenpäin kommenttejaan anteeksi.

F1, Hamiltonin tiimi Mercedes sekä kansainvälinen autoliitto FIA tuomitsivat Piquetin sanomiset jyrkästi. Piquet puhui kommenteissaan Hamiltonin ja Max Verstappenin välisestä kolarista vuoden 2021 Britannian GP:ssa.

Piquet on maininnut, ettei yritä “puolustautua” tilanteessa, mutta on kertonut, että hänen käyttämänsä termi “on termi, jota on laajalti ja historiallisesti käytetty brasilian portugalin puhekielessä synonyyminä sanoille ‘kaveri’ tai ‘henkilö’, eikä sen tarkoituksena ollut koskaan loukata”.

Myöhemmin esiin nousi kuitenkin myös toinen tapaus, jossa mies käytti rasistista ilmausta Hamiltonista puhuessaan brittikuskin ja Nico Rosbergin vuoden 2016 mestaruustaistosta. Hamilton on F1:n ainoa tummaihoinen kuljettaja.

Neljä eri ihmisoikeusryhmää nosti syytteet Piquetia vastaan ja vaati miestä vastuuseen kommenteistaan. Brasilian tuomioistuin päätti perjantaina Piquetin sakosta.

Tapauksen tuomari Pedro Matos de Arrudo kertoi, että korvaussumma määrättiin, “jotta yhteiskuntana voisimme jonain päivänä olla vapaita rasismin ja homofobian aiheuttamista vahingollisista teoista”.

Lähde: Independent

Mainos

Mainos

Mainos

Koripallo

Mainos

Formula 1

Mainos

Ralli

Mainos

Tennis

Mainos

Lentopallo

Lisää aiheesta Formula 1