Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Yleisurheilu

Uusiseelantilaisjuoksija Zane Robertson kärysi EPO:sta – Antoi uskomattoman naurettavan selityksen

Zane Robertson keski- ja pitkien matkojen juoksija Uusi-Seelanti
AOP

Uusiseelantilainen keskipitkien- ja pitkien matkojen juoksija Zane Robertson on kärähtänyt dopingista ja doping-valvontaprosessin sabotoinnista. Mies sai tekosestaan ankaran rangaistuksen.

Uusiseelantilainen keskipitkien- ja pitkojen juoksija Zane Robertson on saanut kahdeksan vuoden kilpailukiellon kielletyn aineen positiivisen testituloksen antamisen ja doping-valvontaprosessin peukaloinnin jälkeen. Robertsonin todettiin käyttäneen erytropoietiinia (EPO) ja peukaloineen doping-valvontaprosessia.

Robertson väitti saaneensa EPO:a korona-hoidon aikana kenialaisessa lääketieteellisessä laitoksessa, johon hän oli mennyt ottaakseen korona-rokotteen. Uuden-Seelannin antidoping-viranomainen DFSNZ kuitenkin tutki hänen väitteitään ja havaitsi, että Robertsonille ei oltu annettu EPO:a laitoksessa ja että lääkärinlausunnot olivat väärennettyjä.

DFSNZ havaitsi myös, että Robertsonin lausunnot ja todistusasiakirjat sisälsivät väärennettyjä asiakirjoja ja vääriä todisteita, mikä rikkoo doping-sääntöä 2.5 (peukalointi).

Robertson määrättiin väliaikaisesti kilpailukieltoon ilman vastustusta kahdesta ensimmäisestä antidoping-sääntörikkomuksesta syyskuussa 2022.

Tämä tapahtui toukokuussa 2022 Manchester Great Racessa tehdyn kilpailun sisäisen doping-testin haitallisen analyyttisen löydön jälkeen. Robertson tunnusti myöhemmin kielletyn aineen läsnäolon, eikä kiistänyt peukalointia, mikä johti ehdotettuun kahdeksan vuoden kilpailukieltoon.

Tuomioistuin hyväksyi yhteisen ehdotuksen, ja Robertson saa hyvityksen jo suorittamastaan väliaikaisesta kilpailukiellosta.

Robertson on edustanut Uutta-Seelantia menestyksekkäästi niin yleisurheilun Continental Cupissa, Kansanyhteisön kisoissa ja yleisurheilun MM-kisoissa. Lisäksi hän edusti maataan kaksissa viime kesäolympialaisissa.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Yleisurheilu