Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Tennis

Wimbledon teki päätöksensä venäläis- ja valkovenäläispelaajien suhteen – Pelaajille lyötiin tiukat ehdot

Wimbledon teki päätöksensä venäläis- ja valkovenäläispelaajien kohtalosta
Pixabay

Venäläis- ja valkovenäläispelaajat saavat osallistua tulevana kesänä Wimbledonin tennisturnaukseen.

Venäläis- ja valkovenäläispelaajat saavat jälleen kisata tulevana kesänä Wimbledonin tennisturnauksessa. Turnauksen järjestävä All England Lawn Tennis Club ilmoitti päätöksestään perua venäläis- ja valkovenäläispelaajien rajaus turnauksesta perjantaina.

– Tuomitsemme edelleen täysin Venäjän laittoman hyökkäyksen ja annamme täyden tukemme Ukrainan kansalle, sanoi AELTC:n puheenjohtaja Ian Hewitt.

– Tämä oli uskomattoman vaikea päätös, jota ei tehty kevyesti tai ottamatta huomioon niitä, joihin se vaikuttaa.

Venäläis- ja valkovenäläispelaajien paluulle asetettiin kuitenkin ehdot: pelaajat eivät saa pelata maatunnuksiensa alla, vaan heidän tulee osallistua turnaukseen “neutraaleina pelaajina”.

Pelaajien tulee myös muun muassa sitoutua olemaan tukematta Venäjän aloittamaa hyökkäyssotaa, eivätkä he saa saada rahoitusta turnaukseen osallistumiseen valtioiltaan esimerkiksi sponsorisopimusten muodossa.

Wimbledonin sekä Britannian tennisliiton LTA:n viime vuoden päätös rajata venäläis- ja valkovenäläispelaajat turnauksistaan, toi niille sakkoja. Tenniksen kaksi pääkiertuetta, miesten ATP-kiertue sekä naisten WTA-kiertue olivat ilmoittaneet peruvansa LTA jäsenyytensä, mikäli rajoitusta ei poistettaisi.

Rajoituksen poisto tarkoittaa, että esimerkiksi miesten tenniksen kärkeen kuuluvat venäläispelaajat, Daniil Medvedev sekä Andrey Rublev, saavat jälleen osallistua turnaukseen. Myös naisten kärkinimi, valkovenäjän Aryna Sabalenka, joka on aiemmin kritisoinut viime vuoden päätöstä, nähdään mitä luultavimmin taas Wimbledonin nurmikentällä.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Tennis