Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Kamppailulajit

Pimitetty totuus entisen nyrkkeilyn maailmamestarin yllättävän eläköitymisen taustalla paljastui

Amir Khan jäi kiinni kielletyn aineen käytöstä
AOP

Entinen brittinyrkkeilijä Amri Khan ilmoitti vuosi sitten ammatilaisuransa päättymisestä. Nyt julkisuuteen on kuitenkin tullut tieto Khanin saamasta kahden vuoden kilpailukiellosta luvattoman aineen käytöstä johtuen.

Iso-Britannian anti-doping järjestö UKAD kertoi tiistaina, että Amir Khan kärsii parhaillaan kahden vuoden kilpailukieltoa, sillä miehen reilu vuosi sitten antama dopingnäyte paljasti kielletyn aineen käytön.

Kyseinen testaus tapahtui vuoden 2022 helmikuussa, jolloin Khan otteli Kell Brookia vastaan. Miehen viimeiseksi jääneen ottelun jälkeen antama dopingnäyte paljasti anabolista ostariinia sisältävän aineen käytön, joka voi edistää lihasten kasvua.

Vain reilu kuukausi positiivisen testituloksen jälkeen, mies ilmoitti toukokuussa 2022 nyrkkeilyuransa päättymisestä. UKAD oli antanut 6. huhtikuuta 2022 miehelle väliaikaisen kilpailukiellon.

Khan itse hyväksyi kilpailukiellon, mutta kiisti käyttäneensä kiellettyä ainetta tahallisesti. UKAD kertoi tiedotteessaan, että “Khanin kahden vuoden pelikiellon katsotaan alkaneen 6. huhtikuuta 2022 (jolloin hänelle määrättiin väliaikainen pelikielto) ja päättyvän 5. huhtikuuta 2024.”

Ateenan vuoden 2004 olympialaisten hopeamitalisti aloitti ammattilaisuransa vuonna 2005. Khan otteli urallaan 40 kertaa, voittaen 34 ja häviten kuusi ottelua. Mies oli urallaan kaksinkertainen ylemmän kevyensarjan maailmanmestari vuosina 2009-2012.

– On aika ripustaa hanskat naulakkoon. Tunnen oloni siunatuksi sillä minulla on ollut niin upea ura, joka on kestänyt yli 27 vuotta. Haluan kiittää sydämellisesti tiimiäni, perhettäni, ystäviäni ja fanejani rakkaudesta ja tuesta, jota he ovat osoittaneet minulle, Khan kirjoitti viime toukokuussa kertoessaan uransa päättymisestä.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Kamppailulajit