Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Tennis

Naisten tennisliitto käänsi yllättäen takkinsa – Kiertue luopui tiukasta boikotista ja palaa kiisteltyyn maahan

WTA-kiertue palaa Kiinaan
Pexels

Naisten tennisliitto WTA on ilmoittanut päättävänsä Kiinan boikottinsa ja naisten tenniksen pääkiertue palauttaa Kiinan turnaukset ohjelmaansa.

Naisten tennisliitto jatkaa turnauksia Kiinassa tänä vuonna, koska se on hyväksynyt, ettei Kiinan hallitus suorita tutkimusta entisen pelaajan, Peng Shuain, esittämistä syytöksistä seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Entinen kaksinpelin maailmanlistan ykkönen Peng kertoi marraskuussa 2021, että hänet “pakotettiin” seksuaaliseen suhteeseen Kiinan entisen varapääministerin Zhang Gaolin kanssa.

WTA otti kovan linjan syytösten suhteen ja kertoi keskeyttävänsä turnaukset Kiinassa siihen saakka, kunnes tilanteesta on tehty tutkimus. WTA vaati Kiinan viranomaisia suorittamaan “täydellisen ja avoimen” tutkimuksen tilanteesta ennen kuin turnauksia voitaisiin jatkaa. Nyt takki tiukan linjan kanssa on kuitenkin kääntynyt.

– Olemme olleet tässä mukana 16 kuukautta ja olemme vakuuttuneita siitä, ettei vaatimuksiamme täytetä, WTA:n toimitusjohtaja Steve Simon kommentoi The Guardianin mukaan.

– Saman strategian jatkaminen ei ole järkevää vaan tarvitaan erilaista lähestymistapaa. Toivottavasti palaamalla voimme saavuttaa enemmän edistystä.

WTA:n päätös perua Kiinan turnaukset oli ennen kaikkea symbolinen toimi. Koronaviruksen vuoksi useimmat turnaukset Kiinassa oltaisiin peruttu joka tapauksessa, mutta WTA halusi tehdä tiukan linjansa Pengin syytöksiin selväksi.

Kiina on WTA:lle suuri markkina-alue, mutta Simon vakuuttaa, ettei päätös paluusta johtunut taloudellisista syistä. Mies kommentoi, että “suuri enemmistö” pelaajista kannatti paluuta Kiinaan.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Tennis