Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Formula 1

Alfa Romeo -pomolta hulvaton paljastus Kimi Räikkösen uran alkuajoista

Kimi Räikkönen, Alfa Romeo
AOP

Kimi Räikkönen jäi F1-historiaan ennen kaikkea menestyneenä kuljettajana, mutta myös jäämiehen hulvaton persoona muistetaan vielä vuosienkin jälkeen.

Kimi Räikkösen F1-ura alkoi aikanaan vuonna 2001 Sauberilla ja päättyi Alfa Romeolla 2021. Suomalaisen vuodet F1:ssa ovat kerryttäneet jos jonkinlaisia hauskoja tarinoita kerrottavaksi jälkipolville ja yhden sellaisen jakoi Sauberilla aikoinaan pomona toiminut Beat Zehnder.

Nykyään Alfa Romeolla urheilujohtajana toimiva Zehnder muisteli Räikkösen uran alkuvaiheita Racingnews365:n haastattelussa. Zehnderillä on F1-kisoja vyönsä alla yli 500 kappaletta ja tarinoita varmasti vähintään yhtä monta. Sveitsiläispomon mieleen on jäänyt erityisesti yksi tapaus Räikkösen aivan uran alkuajoilta.

– Aivan hänen ensimmäinen kisansa Melbournessa, 10 minuuttia varikkosuoran avautumiseen, eikä kukaan löydä Kimiä mistään…

– Kimi nukkui peittoon kääriytyneenä pöydän alla. Hänelle sanotaan: ‘Nouse ylös! Meillä on seitsemän minuuttia aikaa varikkosuoran avautumiseen!’ Ja hän sanoi: ‘Antakaa minulle vielä kolme, neljä minuuttia aikaa nukkua!’

– Hän oli viileä kaveri alusta alkaen, Zehnder muisteli huvittuneena.

Zehnder muistaa Räikkösen paitsi tämän hyvistä unenlahjoista, myös jäämiehen “puhtaasta ajolahjakkuudesta”.

– Kimi on puhdas ajolahjakkuus, hän on uskomaton. Vaikka hän oli hieman vanhempi palatessaan takaisin, hän pystyi [edelleen] ajamaan jokaista konetta erittäin nopeasti.

Viime aikoina Räikkönen on tehnyt paluuta kilparadoille, mutta F1:n sijaan jäämies on nähty NASCAR auton ratissa, missä mies on jatkanut tyylilleen uskollisen rennosti.

 

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Formula 1