Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Lentopallo

Lentopallon miesten Mestaruusliigan TUTO Volley pestasi tutun nimen: “Vakuutuimme Janin pelillisistä ajatuksista ja erityisesti valmennuksesta kokonaisuutena”

lentopallo
AOP

Lentopallon miesten Mestaruusliigan TUTO Volley on pestannut päävalmentajakseen 33-vuotiaan Jani Niskakankaan. Sopimus on yksivuotinen ja sisältää option myös kaudesta 2024-25.

Jani Niskakangas toimi kuluvan kauden loppupuoliskon lentopallon miesten Mestaruusliigassa pelaavan Hurrikaani-Loimaan päävalmentajana ensimmäistä kertaa urallaan. Häneltä löytyy toki vankka kokemus loimaalaisjoukkueesta niin pelaajana kuin apuvalmentajanakin viimeisen kymmenen vuoden ajalta.

Niskakangas saa avukseen taktiikkavalmentajan ja data-analyytikon paikalle Ari-Heikki Kulmalan, joka huolehti TUTO Volleyn tilastoista jo tällä kaudella.

Tuore pääkäskijä siirtyy Turkuun odottavaisin mielin.

– Olin itse yhteydessä seuraan ja ajatukset osuivat nopeasti samalle sivulle, eikä päätöstä tarvinnut kauan harkita. On hienoa päästä sisään uuteen organisaatioon. Isomman roolin lajivalmentaminen oli pyörinyt mielessä jo parisen vuotta. Jouluna Hurrikaanin päävalmentajaksi siirtyminen tapahtui nopealla aikataululla, mutta olen nauttinut työstä päivästä yksi lähtien, Niskakangas kertasi sopimuksen syntyprosessia.

Niskakangas uskoo, että pätkäpestistä päävalmentajana on apua TUTO Volleyn ruoriin siirryttäessä.

– Viimeinen kolmen kuukauden pätkä oli hyvin opettavainen. Voitot, tappiot ja arkipäivän tekeminen antoivat tärkeää kokemusta sekä ideoita joukkueen rakentamiseen ja kesäharjoittelun toteuttamiseen.

Hän korostaa sitä, että joukkue koostuu yksilöistä.

– Päävalmentajana pyrin huomioimaan pelaajat yksilöinä ja haluan olla lähellä heitä, jotta kommunikaatio olisi mahdollisimman jouhevaa ja avointa. Uskon, että omasta taustastani naprapaattina on hyötyä silloin, kun yksilöstä lähdetään hakemaan maksimaalista potentiaalia irti.

Uusi päävalmentaja haluaa nähdä kentällä tulevalla kaudella taistelevan ja energisen TUTO Volleyn.

– Joukkueen pelitapa tulee määräytymään pitkälti sen mukaan, millaisia pelaajia joukkueeseen saadaan. Joka tapauksessa on varmaa, että jokapäiväisen harjoittelun laatu ja vaatimustaso pidetään korkealla heti alusta lähtien, Niskakangas totesi tulevasta.

TUTO Volleyn urheilutoimenjohtaja Oskari Eko odottaa uutta ajanjaksoa nuoren päävalmentajan kanssa luottavaisena ja innolla.

– Rekrytointiprosessin aikana vakuutuimme Janin pelillisistä ajatuksista ja erityisesti valmennuksesta kokonaisuutena. Vaikka kilometrejä päävalmentajana hänellä ei vielä kovin paljoa ole, niin pitkään joukkueen mukana olleena uskomme hänen saavan pelaajista parhaan mahdollisen tuloksen irti niin fyysisesti kuin henkisesti.

– Lisäksi Kulmala taktiikkavalmentaja täydentää valmennusta niin, että uutta kautta voi lähteä rakentamaan erittäin luottavaisin mielen.

Seura teki viime kauden aikana päätöksen luopua päätoimisesta valmentajasta tulevalle kaudelle. Tavoitteena oli löytää päävalmentajan paikalle kaveri, joka pystyy yhdistämään osittain päivätyönsä ja valmennuksen, mutta kuitenkin toimimaan ensisijaisesti päävalmentajana.

– Janin kanssa ajatukset kohtasivat hyvin alusta alkaen. Molemmilla oli selkeä ajatus siitä, että valmentaminen on ensisijainen työ tulevalla kaudella, mutta sen rinnalle pystyy sovittamaan myös päivätyön ja perhe-elämän.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Lentopallo