Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Pesäpallo

Pesäpalloliitto käy kiinni ongelmakohtaan: “Lähdemme kehittämään pesäpallon koulutusta monesta suunnasta”

pesäpallo
AOP

Suomen Pesäpalloliitossa ollaan julkaistu suunnitelma pelinjohto- ja valmennustilanteen parantamiseksi. Liiton mukaan tilanteeseen täytyy tarttua heti.

Suomen Pesäpalloliitto kertoo tiedotteessaan, että se vastaa Suomen pelinjohtaja- ja valmentajapulaan kehittämällä koulutuspalveluitaan ja pesäpallovalmennusta. Syksystä 2023 alkaen 1-tason valmentajakoulutus sisällytetään osaksi yläkoululeiritystä ja 2-tason valmentajakoulutus osaksi toisen asteen akatemiaharjoittelua. Myös valmentajan ammattitutkintoon on suunnitteilla uudistuksia.

Pesäpalloliitto vastaa pesäpallon koulutus- ja valmennuskokonaisuudesta yhteistyössä eri valmennuskeskusten ja akatemioiden kanssa. Yksi liiton koulutustoiminnan tärkeimmistä tehtävistä on taata, että laadukasta pesäpallokoulutusta on tarjolla kaikenikäisille valmentajaksi haluaville. Myös Pesäpalloliiton strategiaan on kirjattu, että lajin kasvun mahdollistamiseksi on taattava riittävästi resursseja ja laadukasta valmennusta.

– Viime aikoina on ollut puhetta siitä, että valmentajista ja pelinjohtajista on pulaa, joten siksi lähdemme kehittämään pesäpallon koulutusta monesta suunnasta, Pesäpalloliiton koulutuspäällikkö Perttu Hautala kertoo.

Yläkouluikäisille suunnatut pesäpallon yläkoululeiritykset ovat olleet viime vuosina erittäin suosittuja. Tällä hetkellä yläkoululeiriläisiä on yli 500 ympäri Suomea. Syksystä alkaen osana leiriohjelmaa, 9. luokkalaiset yläkoululeiriläiset pääsevät suorittamaan 1-tason valmentajakoulutuksen, joka on osa juniorivalmentajapolkua.

Toukokuussa selvitetään nykyisten yläkoululeiriläisten halukkuus jatkaa toiminnassa mukana, ja touko-kesäkuun aikana aukeaa uusi yläkoululeiriläisten haku ensi syksylle.

Valmentajakoulutukset tehdään saavutettavammiksi

Pesäpallon 2-tason valmentajakoulutus taas siirtyy osaksi toisen asteen akatemiaharjoittelua. 1- ja 2-tason koulutukset ovat nuorille maksuttomia.

– Juniorivalmentajapolkuun kuuluvan 1-tason ja 2-tason valmentajakoulutuksen voi toki edelleen suorittaa muutenkin. Koulutuksiin kuuluu niin läsnäolo- kuin verkkokurssejakin, Hautala sanoo.

Pesäpalloliitto suunnittelee muutoksia myös 4-tason tutkintoon, joka on valmentajan ammattitutkinto. Tavoitteena on kehittää tutkinto, joka olisi räätälöity suoraan pesäpallovalmentamiseen. Tällä hetkellä valmentajan ammattitutkinnon voi suorittaa niin sanottuna yleisvalmentamisen linjana.

– Haluamme, että jatkossa koulutuksilla pystymme vastaamaan siihen, mitä nykypäivän valmentamiselta ylipäätään vaaditaan ja samalla lisätä valmentajien arvostusta entisestään. Tähän eivät riitä yksittäiset toimenpiteet vaan koko valmentajapolkua pitää kehittää nuorista aikuisiin. On hyvä muistaa, että valmentamiseen liittyvät koulutukset kehittävät nuoria myös pelaajina.

Koulutuspuolella on tapahtunut viime aikoina paljon. Muun muassa Pelaajasta pelinjohtajaksi -koulutus saatiin juuri päätökseen. Koulutukseen osallistui yli 80 henkilöä, pääosin D- ja C-ikäisiä nuoria. Koulutusta järjestetään myös ensi syksynä. Yläkoululeiriläiset suuntavat huhtikuun lopulla leirille Espanjan Aurinkorannikolle Fuge-pesis-tapahtuman aikoihin. Yli 50 nuoren leiri täyttyi viidessä minuutissa.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Pesäpallo