Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Formula 1

F1-fanien toive toteutui – Mielipiteitä jakavaan sprinttiformaattiin luvassa muutoksia

F1 julkisti uudistukset sprinttiformaattiin
Pixabay

Mielipiteitä jakavaan sprinttikilpailuun on tiedossa muutoksia. F1-komission jäsenet äänestivät tiistaina ja antoivat yksimielisesti vihreää valoa sprinttiformaatille ehdotetuille muutoksille.

F1 toi vuonna 2021 osaan kisaviikonlopuista mukaan sprinttiformattin, jonka myötä aika-ajot siirrettiin perjantaille. Aika-ajoilla ratkottiin lähtöruudut sprinttikilpailuun ja sprinttikisan tulokset puolestaan määrittivät sunnuntain osakilpailun lähtöruudut.

Sprinttiformaatti on saanut paljon kritiikkiä osakseen ja nyt F1 onkin kertonut, että siihen on luvassa muutoksia. F1 esitteli tiistaina päätöksen, jonka mukaan sprinttikilpailusta tehdään oma tapahtumansa, eikä se enää vaikuta sunnuntain osakilpailujen lähtöjärjestykseen.

Muutokset tullaan näkemään jo tulevan viikonlopun Azerbaijanin GP:ssä. Perjantain aikataulu tulee pysymään samana, eli tuolloin ajetaan normaalisti aamupäivällä harjoitukset ja iltapäivällä kolmiosaiset aika-ajot.

Sprinttikilpailu ajetaan edelleen lauantaina, mutta se ei tule enää määrittämään sunnuntain kilpailun lähtöasetelmia. Lähtöruudut ratkotaan perjantain aika-ajoilla.

Lauantain sprinttikilpailusta tulee siis ihan oma tapahtumansa, johon lisätään omat aika-ajonsa; Sprint Shootout. Sprinttikilpailun lähtöruudut ratkotaan siis omilla kolmiosaisilla aika-ajoilla, joissa karsintavaiheet ovat hieman normaaleja aika-ajoja lyhyemmät.

Uudistusten myötä myös mahdolliset kuljettajien saamat rangaistukset muuttuvat. Perjantaina saadut rangaistukset koskevat edelleen sunnuntain kilpailua, mutta mikäli kuljettaja saa rangaistuksen sprintin aika-ajoissa, vaikuttaa se ainoastaan sprinttikilpailuun. Mahdolliset sprinttikilpailun aikana saadut rangaistukset koskevat edelleen myös sunnuntain kilpailua.

Muutokset koskevat kaikkia kauden jäljellä olevaa kuutta kisaviikonloppua, joissa sprinttikilpailu ajetaan.

Lähde: Formula1

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Formula 1