Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Formula 1

F1:n sprinttiuudistus sai kuljettajilta yksimielisen tuomion – Luvassa lisää vauhtia ja vaarallisia tilanteita

Sprinttikilpailun uudistus sai positiivisen vastaanoton F1-kuljettajilta
Pexels

F1 tiedotti alkuviikosta, että sarjan sprinttiformaattiin tehdään muutoksia. Uudistukset astuvat voimaan heti Bakun osakilpailussa.

F1 kertoi tiistaina, että jatkossa sprinttikilpailut eritellään täysin omaksi tapahtumakseen, joka ajetaan edelleen kisaviikonloppuina lauantaina. Lauantain sprinttitapahtumalle tuodaan oma aika-ajonsa, joka määrittää lähtöruudut sprinttiin. Itse sprinttikilpailu ei enää jatkossa määritä sunnuntain lähtöruutuja, vaan ne määräytyvät jatkossa perjantain aika-ajoilla.

Muutoksella F1 on halunnut tuoda viikonloppuihin mukaan lisää jännitystä. Ennen uudistusta sprinttikilpailun tulokset määrittivät sunnuntain lähtöruudut, jonka vuoksi monet kuljettajat halusivat ajaa sprintin varovasti ja ottamatta riskejä.

Red Bullin Max Verstappen ainakin uskoo, että muutokset tuovat viikonloppuihin lisää vauhtia ja vaarallisia tilanteita.

– Tämä rata on jo melko kaoottinen ja tämä tekee siitä entistä kaoottisemman, mies arveli.

Bakun viikonlopun alla useat kuljettajat jakoivat mielipiteensä uudistetusta formaatista lehdistötilaisuudessa. Uudistukset saivat pääsääntöisesti kuljettajilta myönteisen vastaanoton.

Mercedeksen Lewis Hamilton kuvaili tulevaa viikonloppua “kauden toistaiseksi jännittävämmäksi” ja Aston Martinin Fernando Alonso uskoo, että muutos tekee viikonlopusta stressaavamman.

– Todellinen muutos on nyt lauantai. Aikaisemmin, kun ajoimme perjantaina ja lauantaina yhden karsinnan, meillä oli aina harjoitukset ennen karsintaa.

– Nyt syömme aamiaista, menemme autoon, kiristämme vyöt ja olemme Q1:ssä. Tämä on täysin uutta. Se on varmasti stressaavaa ja vaikeampaa kuljettajille, Alonso arveli.

– Meidän on omaksuttava se ja autettava F1:tä ja toivottavasti fanit antavat meille hyvää palautetta.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Formula 1