Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit.com mainos iso

Tennis

Tennistähti Novak Djokovicin poliittista kannanottoa ei otettu ilolla vastaan: “Hän provosoi jatkuvasti”

Novak Djokovicin poliittiset kommentit aiheuttivat närää
AOP

Novak Djokovic avasi Ranskan avoimet voitokkaasti maanantaina. Tennistähti kirjoitti voittonsa jälkeen kameran linssiin poliittisen kannanoton, josta ei kaikkialla maailmassa kuitenkaan innostuttu.

Novak Djokovic voitti Ranskan avointen avauskierroksella yhdysvaltalaisen Aleksandar Kovacevicin pelein 6-3, 6-3, 7-6(7-1). Voittonsa jälkeen serbialainen Djokovic kirjoitti kameran ruutuun “Kosovo on Serbian sydän. Lopettakaa väkivalta”.

Serbialainen viittasi kommentillaan viimeaikaisiin jännitteisiin Kosovossa, joka julistautui itsenäiseksi Serbiasta vuonna 2008. Serbia ei kuitenkaan ole koskaan tunnustanut Kosovoa itsenäiseksi valtioksi.

Kosovon tennisliitossa ei Djokovicin lausunnosta oltu mielissään ja tennisliiton mukaan serbialaisen toiminta “johtaa suoraan” jännitteiden lisääntymiseen maiden välillä.

– Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun Djokovic tekee näin. Hän provosoi Kosovoa jatkuvasti, liiton puheenjohtaja Jeton Hadergjonaj sanoi uutistoimisto PA:lle.

Djokovic avasi poliittista kommenttiaan ottelun jälkeen lehdistölle.

– Kantani on selvä: vastustan sotia, väkivaltaa ja kaikenlaisia konflikteja, kuten olen aina julkisesti todennut.

– Olen hyvin pahoillani tilanteesta, jossa olemme – Kosovo on sydämemme, linnoituksemme, maamme historiallisesti tärkeimpien tapahtumien keskus, suurin taistelu tapahtui siellä, tärkeimmät luostarimme ja temppelimme ovat siellä, Djokovic kommentoi.

Kosovon tennisliitto on sanonut haluavansa, että Djokovicin sanomisiin reagoidaan ja se aikoo vaatia turnauksen järjestäjiltä serbialaiselle sakkoja.

Ranskan avoimet järjestävä Ranskan tennisliitto on kuitenkin jo todennut, ettei virallisia sääntöjä siitä, mitä pelaajat saavat tai eivät saa sanoa Grand Slam -turnauksissa, ole olemassa.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Koripallo

Mainos

Formula 1

Mainos

Ralli

Mainos

Tennis

Mainos

Lentopallo

Lisää aiheesta Tennis