Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Formula 1

Hollantilainen raketti otti omansa! – Silverstonessa mielenkiintoinen osakilpailu

Max Verstappen juhli Meksikon GP:n voittoa
AOP

Englannin Silverstonessa ajettiin kauden kymmenes Formula ykkösten osakilpailu sunnuntaina. Kisassa oli aika-ajojen jälkeen varsin selvät sävelet, jotka kokivat pieniä oikkuja virtuaalisen turva-auton takia, mutta voittajasta ei silti ollut epäselvyyttä. Red Bull Racingin hallitseva maailmanmestari Max Verstappen jatkoi hyvää virettään ja kiristi eroaan kärjessä.

Red Bull Racingin Max Verstappen ajoi käytännössä paalulta voittoon Silverstonen GP:ssä Formula ykkösten MM-sarjassa. Verstappen menetti ensimmäisille kierroksille kärkipaikan, kun McLarenit ahdistelivat Lando Norrisin johdolla suurta mestaria, mutta lopulta kisa oli hyvinkin ylivoimainen näytös hollantilaiselta.

Norris sijoittui hienosti kisassa lopulta toiseksi, vaikka moninkertainen lajin maailmanmestari sekä maanmies Lewis Hamilton McLarenin ykköskuskia pehmeillä renkailla ahdistelikin. Maalissa ero kasvoi jopa kolmen sekuntiin. Kisassa neljäs oli Norrisin tallikaveri Oscar Piastri ja viides George Russell Mercedesin autolla. Red Bull Racingin kakkoskuski Sergio Perez nousi kisassa lopulta kuudenneksi. Ferrarille oli kisassa luvassa jämäpisteet.

Suomalaiskuljettaja Valtteri Bottas ajoi kisassa sijalle 12, mutta ei saanut pistettäkään matkaan. Bottas lähti kisaan 15. ruudusta, sillä auto hajosi kesken aika-ajojen ensimmäisen osion, josta suomalainen olisi selvittänyt tiensä toiseen sessioon lauantaina.

Voittonsa myötä Verstappen nosti eronsa tallikaveri Pereziin 99 pisteeseen. Fernando Alonsoon ero on huimat 118 pistettä. Alonso on MM-sarjassa kolmantena.

Kausi jatkuu Unkarin Hungaroringilla kahden viikon kuluttua. Tästä viikko eteenpäin ajetaan Belgian Spassa, kunnes Formula ykkösissä on lähes kuukauden mittainen kesätauko ennen Hollannin osakilpailua.

Silverstonen GP:n tulokset

1 – Max Verstappen 1:28.16,938
2 – Lando Norris +3,709
3 – Lewis Hamilton +6,783
4 – Oscar Piastri +7,776
5 – George Russell +11,206
….
12 – Valtteri Bottas +25,830

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Formula 1