Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit.com mainos iso

Talviurheilu

Suomen hiihtoliitto jätti hakemuksen hiihdon MM-kisojen järjestämisestä Lahdessa: “Lupaamme kansanjuhlan”

maastohiihto

Suomen hiihtoliitto on jättänyt viralliset hakemuksen vuoden 2029 MM-kisoista.

Hiihtoliitto haki yhdessä Lahden hiihtoseuran sekä Lahden kaupungin kanssa pohjoismaisten hiihtolajien MM-kisoja järjestettäväsi Lahteen vuonna 2009. Hakuprosessia varten erikseen perustettu hakukomitea, Lahti2029, jätti hakemuksen kansainväliselle hiihtoliitolle FIS:lle maanantaina.

MM-kisahuumaa on koettu Lahdessa monesti aiemminkin, sillä hiihdon MM-kisat on kisattu kaupungissa jopa seitsemän kertaa aiemmin: ensimmäisen kerran vuonna 1926 ja viimeisimpänä vuonna 2017.

– Lupaamme FIS:lle ja kansainväliselle hiihtoperheelle kansanjuhlan, jossa yhdistyvät suuret yleisömassat sekä MM-huuman leviäminen myös kilpailuiden ulkopuolelle Lahdessa ja koko Suomessa, Suomen Hiihtoliiton ja Lahti2029-hakukomitean puheenjohtaja Markku Haapasalmi kommentoi Hiihtoliiton tiedotteessa.

Vastuullisuus on tärkeä osa Lahti 2029 -konseptia ja kisojen vastuullisuusohjelman iskulause kuuluukin “ei vain kerran, vaan ikuisesti”. Hakukomitean jättämissä hakuasiakirjoissa MM-kisojen keskeiseksi tavoitteeksi linjataan pohjoismaisten hiihtolajien aseman, mielikuvan ja vetovoiman vahvistaminen alueellisesti ja valtakunnallisesti.

– Vastuullisempien talvikisojen järjestäminen on FIS:n ja Lahden kaupungin vahvana tavoitteena. Lahti kykenee tuomaan tähän konseptiin elementtejä, jotka mahdollistavat suuren yleisötapahtuman järjestämisen ympäristöllisesti, sosiaalisesti ja taloudellisesti vastuullisesti, Haapasalmi jatkaa.

– Vuoden 2029 MM-kisojen tulee olla esimerkki edelläkävijyydestä, hakukomitean varapuheenjohtaja Pekka Timonen lisäsi.

Lahti on ainoa ehdokas vuoden 2029 pohjoismaisten hiihtolajien MM-kisojen järjestäjäksi. Hakuasiakirjat esitetään vielä erikseen FIS:lle, jonka asiantuntijaryhmä tutustuu niihin ja arvioi ne.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Koripallo

Mainos

Formula 1

Mainos

Ralli

Mainos

Tennis

Mainos

Lentopallo

Lisää aiheesta Talviurheilu