Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Yleisurheilu

Maailmanennätys tilauksessa? – Brutaalein yleisurheilulaji tarjolla maanantai-illassa

Yhdysvaltain Will Claye mitalitaistelussa miesten kolmiloikassa.
AOP

Unkarin pääkaupungissa Budapestissa käytävissä yleisurheilun MM-kisoissa on luvassa maanantaina kolmas kisapäivä. Maanantaina kilpaillaan vaan iltakisoja, joka pitää sisällään muun muassa kaksi kenttälajifinaalia. Näistä molemmat ovat äärimmäisen mielenkiintoisia. Hyppypaikalla kisataan miesten kolmiloikassa. Suurena mestarisuosikkina finaaliin lähtee nuori jamaikalainen, joka oli omaa luokkaansa karsinnassa.

Miesten kolmiloikan loppukilpailu on toinen illan finaalilajeista kenttälajien osalta maanantaina. Miesten kolmiloikan loppukilpailuun ylivoimaisena mestarisuosikkina lähtee Jamaikan vuonna 2005 syntynyt Jaydon Hibbert.

Hibbert loikki karsinnassa lauantaina toisellaan hurjan tuloksen 17,70 todella helposti. Hibbertin ensimmäinen hyppy karsinnassa kantoi lukemiin 16,99, joka olisi myös riittänyt finaaliin. Karsintaraja oli yllättävän kesy eli 17,15 jonka onnistui rikkomaan vain maailman kärkitulosta hallussaan pitävä nuorukainen. Hibbert on loikkinut tällä kaudella tuloksen 17,87. Jamaikalainen teki kauden kärkituloksen jo toukokuussa. Kesällä kisatuissa neljässä kisassa Hibbert on hypännyt aina vähintään 17,56.

Maailmantilastossa toisena on vaivaiset 12 vuotta vanhempi Burkina Fason Hugues Fabrice Zango. Zango on loikkinut tällä kaudella tuloksen 17,81 Dohan Timanttiliigassa toukokuun alussa. Zangon ennätys on 17,82 vuodelta 2021. MM-hopeaa ja olympiapronssia urallaan voittanut Zango on tällä kaudella ylittänyt 17,50 metrin rajapyykin vain neljässä kisassa. Karsinnassa Zango loikki neljänneksi parhaan tuloksen 17,12 heti ensimmäisellään ja jätti tämän jälkeen kaksi muuta vuoroa käyttämättä.

Zangon lisäksi vain yhden suorituksen karsintaan teki Kiinan Yaming Zhu ja Algerian Yasser Mohammed Triki. Zhu oli karsinnan toinen tuloksella 17,14 ja Triki karsinnan kuudes tuloksella 16,95. Karsinnassa jaetulla kolmannella sijalla oli Kuuban Lazaro Martinez, joka latasi itsensä finaaliin vasta kolmannella yrityksellä. Martinez loikki tuloksen 17,12 Zangon tavoin.

Karsinnassa vaikeuksissa oli myös kokenut yhdysvaltalainen moninkertainen arvokisamitalisti Will Claye. Vuonna 1991 syntynyt yhdysvaltalainen latasi kahdella ensimmäisellään tulokset 16,72 ja 16,71, mutta kolmannella vain 16,25. Claye oli karsinnan kymmenes.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Yleisurheilu