Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Yleisurheilu

Pääsikö Norjan surpertähti kuin koira veräjästä? – Suomalaispomo paljasti kulisseista totuuden Karsten Warholmin tapauksesta

Karsten Warholmin tapaus on puhuttanut MM-kisoissa
AOP

Yleisurheilun MM-kisoissa kisataan tänään neljännen kisapäivän merkeissä. Maanatai-illan sekä tiistain yksi kuumimmista puheenaiheista on ollut Norjan Karsten Warholmin kohututtanut tapaus.

Maanantai-iltana käydyissä 400 metrin aitojen välierissä näytti, että Norjan Karsten Warholm olisi ylittänyt yhden aidan sääntöjen vastaisesti. Miehen toinen jalka näytti ohittaneen yhden aidan sivusta, eikä jalka näyttänyt ylittävän aidan korkeutta. Esimerkiksi Ylen lähetyksessä asiantuntijavieraana ollut aituri Oskari Mörö piti tapausta täysin selkeänä ja hylkäystä selvänä.

Miehen kohtaloa mitä ilmeisimmin Budapestin kulisseissa ratkottiin ja lopulta norjalaistykki säästyi kuin säästyikin hylkäykseltä ja pääsee juoksemaan MM-finaalissa.

Kansainvälisen yleisurheiluliiton World Athleticsin (WA) hallituksen jäsen sekä Budapestissa kisojen tuomarineuvostossa mukana ollut Antti Pihlakoski avasi Yle Urheilulle tapauksen taustoja. Pihlakoski kertoi, että protesteja harkinneet USA ja Italia eivät lopulta päätyneet tapausta protestoimaan, sillä kuvamateriaali tilanteesta osoitti sen turhaksi.

– Syy on se, että kisojen tuomaristo esitteli tilanteesta protestia harkinneille joukkueille eli Italialle ja USA:lle kuvamateriaalia, jonka perusteella kumpikin vetäytyi ja ilmoitti, ettei protestiin ollutkaan syytä, Pihlakoski kertoi.

– Kisojen tuomareilla on käytössä erittäin monipuolista kuvamateriaalia, ja yksi tietty kuvakulma puhui nyt Warholmin puolesta. Suoraan edestä kuvattuna näkyy selvästi, että H-hetkellä hänen vasen jalkansa sekä nousee aitalinjan yläpuolelle että kulkee aidan päältä. Ylitys on täysin selkeä.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Yleisurheilu