Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Yleisurheilu

Aleksi Ojala mursi Ruotsin MM-mitalistin!: “Ruotsin valta murrettu”

Aleksi Ojala käveli Ruotsi-ottelussa 10km kisan voittoon
AOP

Perinteikkäässä Suomi–Ruotsi-maaottelussa kisataan sunnuntaina toisen kilpailupäivän merkeissä Tukholman olympiastadionilla. Päivä alkoi historiallisesti, kun kävely oli ensimmäistä kertaa mukana maaottelussa.

Suomalaiskävelijät varmistivat, että päivä aloitettiin suomalaiskomennossa ja Suomi kirjauttikin pisteet kävelylajeista upeasti itelleen.

Aleksi Ojala nousi huikean jännittävässä miesten 10 kilometrin kisassa voittoon. Suomalainen taivutti ennätyskävelyllään Ruotsin MM-hopeamitalistin Perseus Karlströmin.

Karlstöm ja Ojala ottivat mittaa toisistaan tiukasti kävelyn aikana ja kilpailun veturin paikkaa vaihdettiin tiuhaan tahtiin. Muutama kierros ennen maalia Ojala vaihtoi vielä viimeisen vaihteen silmään, eikä ruotsalainen pystynyt enää vastaamaan.

– Yritin pitää vain omaa vauhtia. Porukka alkoi huutaa, että Perseuksen selkä näkyy ja sitten se siinä olikin. Huhu, Ruotsin valta murrettu, Ojala summasi tv-haastattelussa.

Suomen Jerry Jokinenkin kuittasi vielä Karlströmin, kun ruotsalainen kärsi kilpailun viimeiset kierrokset mitä ilmeisimmin takareiden krampista.

Kävelyn maajoukkuevalmentaja Jani Lehtinen piti yllättävänä, että Suomi nousi miesten kilpailussa kaksoisvoittoon, erityisesti kun vastassa oli Ruotsin MM-mitalisti. Ojala oli Karlströmin jo kaatanut siinä vaiheessa, kun ruotsalaisen kramppiongelmat alkoivat, eli ihan rehellisestä Ruotsin kaatamisesta voidaan puhua.

– Tosi iso asia, että me kävelijät päästään oikeeseen maaotteluun mukaan. Muutos on oikeaan suuntaan ja hienoa, että vihdoin päästiin mukaan, Ojala iloitsi kävelyn mukanaolosta maaottelussa.

– Ei ollut tarkoitus lähteä ennätystä hakemaan, mutta kun kulki, niin annettiin miehen mennä, mies kertoi vielä omasta suorituksestaan.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Yleisurheilu