Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Talviurheilu

Suomalaisnaisilla surkea päivä viestissä – Asiantuntija tyrmäsi selityksen vauhdille: “Liian helppo selitys”

Riitta-Liisa Roponen hiihdon maailmancupissa Jällivaarassa
AOP

Hiihdon maailmancupissa hiihdetään tänä viikonloppuna Ruotsin Jällivaarassa. Sunnuntaina hiihdettiin ensin naisten

Ruotsi hiihti kotiyleisön edessä joukkueella Moa Lundgren, Emma Ribom, Ebba Andersson ja Moa Ilar selvään voittoon. Saksa oli viestin toinen ja Yhdysvallat kolmas.

Suomen naisille päivä oli katastrofaalinen: lopullinen sijoitus kahdeksas ja ero voittaneeseen Ruotsiin yli viisi minuuttia. Taakse jäi ainoastaan yksi joukkue.

Suomen osalta viesti ratkesi jo heti avausosuudella, kun Jasmi Joensuu ei pysynyt Yhdysvaltojen Jessie Digginsin vetämässä vauhdissa.

Toisella osuudella hiihti sairastuneen Krista Pärmäkosken sijasta Rebecca Immonen. Riitta-Liisa Roponen hiihti kolmannen osuuden ja Suomen viestin maaliin ankkuroi Vilma Ryytty.

Suomalaisnaisten heikolle menestykselle viikonloppuna on metsästetty selitystä monesta suunnasta. Yhdeksi mahdolliseksi syyksi nousivat sukset. Ainakin Joensuu mainitsi oman osuutensa jälkeen, että suksien luisto oli erityisesti alamäessä huonoa.

Pelkästään suksien piikkiin hurjaa romahdusta voidaan tuskin kokonaan laittaa. Ylen asiantuntija Ville Nousiainen epäili, että syy on jossain muussakin.

– En millään jaksa uskoa, että pelkästä voitelusta johtuisi. Se olisi liian helppo selitys, Nousiainen arvioi.

Päivän yksi suurista yllätyksistä oli Norjan heikko päivä. Norjalaisnaiset jäivät nimittäin ensimmäistä kertaa palkintosijojen ulkopuolelle viestissä sitten vuoden 2007. Edellisistä 16 naisten maailmancupin viestistä Norja oli voittanut 15.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Talviurheilu